Home » En unik fotballkonkurranse. Folk som opplever hjemløshetskrisen vil delta

En unik fotballkonkurranse. Folk som opplever hjemløshetskrisen vil delta

by Erlend Loe

En unik fotballkonkurranse. Folk som opplever hjemløshetskrisen vil delta

Flere titalls fotballag fra Polen og utlandet, sammensatt av mennesker i en hjemløshetskrise, skal delta i det internasjonale polske mesterskapet i gatefotball for hjemløse, Wrocław CUP 2023, som starter fredag ​​i Nedre Schlesiens hovedstad.

Turneringskonkurransen avholdes på banen, der dame- og herrelag deltar. Wolności i sentrum av Wroclaw. Mesterskapet varer i tre dager.

SE OGSÅ: Haaland for farlig for… Norske barn. Forbundet besluttet å handle

Flere titalls lag fra Polen og utlandet vil delta i idrettskonkurransen. «Oppdragene er internasjonale. Landslag fra Frankrike, Bulgaria, Mexico, Polen og to lokale lag deltar i kvinneturneringen. I herrekategorien var det lag fra Norge, Belgia, Tyskland, Tsjekkia, Ungarn, Litauen, Østerrike, Italia, Irland, Kirgisistan, Mexico, det polske landslaget samt den polske andreplassen – Broder Albert fra Wroclaw og mesteren – Hostel Dębowiec vil være rundt kampen om cupen. «Det vil også være et team av venner og et team av representanter for flyktninger fra Ukraina,» sa arrangementsarrangøren Maciej Gudra.

Bartłomiej Świerczewski, direktør for sosialavdelingen i Wroclaw rådhus, understreket at konkurransen finner sted i Wroclaw for 13. gang. «Det er ikke bare en fotballkonkurranse, men det er også en viktig sosial og støttekonkurranse,» sa Świerczewski. Som arrangørene understreker, hjelper idrettskonkurransen hjemløse med å overvinne krisen, overvinne avhengighet og komme overens med sin kompliserte fortid.

Det er gratis adgang til spillene som spilles som en del av turneringen. Mesterskapet avsluttes søndag.

JŻ, PAP

PolsatSport.pl i versjonen for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment