Home » En viktig endring i skihopping. Treneren til Polen er knust!

En viktig endring i skihopping. Treneren til Polen er knust!

by Erlend Loe

Fra 2007 til forrige sesong var grensen syv hoppere. I tillegg er størrelsen på «nasjonalgruppen» som konkurransevertene har rett til redusert fra seks til fire spillere. Forrige sesong kunne Polen teoretisk sett stille med 13 representanter ved konkurranser i Wisła eller Zakopane. Nå er grensen redusert til 10 i nasjonale konkurranser.

«For oss og de andre større lagene er dette det verste som kunne ha skjedd.» Allerede på begynnelsen av det 21. århundre kunne åtte hoppere stilles ut – kommenterte Thomas Thurnbichler, treneren for det polske laget, i et intervju med portalen skijumping.pl .

Endringene ble motarbeidet av representanter for de sterkeste landslagene, inkludert Polen, Østerrike og Slovenia. Tanken bak den nye regelen er å utjevne konkurransen og skape flere sjanser for nasjoner som ikke har gode spillere. I mange år var det bare polakker, tyskere, østerrikere, slovenere, nordmenn og japanere som kom inn på topp seks i Nations Cup. Gapet mellom TOP 6 og resten av verden øker. Dette gjenspeiles i det lave antallet deltakere i lag- og til og med individuelle konkurranser. Kvalifiseringer erstattes av prologer da det er færre enn 50 deltakere i konkurransen.

– Vi mister en utviklingslanseringsside. Jeg tenkte på dette sist vinter som et eksempel. Jan Habdas eller Tomasz Pilch ville aldri få sjansen til å bevise sine ferdigheter i verdenscupen – sa den østerrikske treneren.

Thurnbichler tror ikke den nye forskriften vil bidra til utviklingen av skihopp. Han hevder effekten kan være stikk motsatt.

– Etter min mening er dette en dårlig avgjørelse for hoppbakkens fremtid. «Vi senker konkurransenivået,» sa han.

Den største startgrensen i verdenscupen var i årene 1993-1997. På dette tidspunktet kunne de beste nasjonene tilby 10 hoppere, og til og med 20 hvis gruppen av land ble tatt i betraktning.

Det handler om det sportslige nivået. Hvis de svakere landene jobber hardere, vil de fortjene sin plass. Vi har hopperne våre blant de 45 beste på verdensrankinglisten (WRL), så det fortjener vi absolutt. Vi gjør en god jobb, så vi har fått flere startplasser. Det er som om de svakere landene i fotball hadde bestemt at de beste klubbene skulle spille med ti spillere på banen i fremtiden fordi det ville vært mer rettferdig da. Skihopp er en konkurransesport på høyeste nivå – Thurnbichler oppsummerte det.

I den siste sesongen av verdenscupen ble Nations Cup scoret av Østerrike (7093 poeng), Norge (5631), Slovenia (5573), Polen (4889), Tyskland (4512) og Japan (2035). Syvende Sveits samlet bare 782 poeng, åttende Finland 459, niende Italia 415 og tiende USA 356. De resterende åtte lagene fikk totalt 360 poeng.

You may also like

Leave a Comment