Home » Endring av loven om Høyesterett. Statsministeren stemte ikke. Müller: Noen feil | politikk

Endring av loven om Høyesterett. Statsministeren stemte ikke. Müller: Noen feil | politikk

by Gabriel Scott

Prosjektet ble støttet av 231 varamedlemmer – både fra regjeringspartiet og politikere fra Solidarność Polen og Kukiz’15.

208 opposisjonsparlamentsmedlemmer stemte imot – inkludert Koalicja Obywatelska, Lewica, Koalicja Polska-PSL, Polen 2050 og avtalen. Parlamentsmedlemmer fra opposisjonen ønsket å legge frem endringsforslag til utkastet, som ble forkastet i avstemningen. Bund avsto.

Åtte medlemmer stemte ikke. Blant dem var statsminister Mateusz Morawiecki.

se videoen
Morawiecki angriper Norge. Cymański: Disse ordene var ikke de gladeste og mest dyktige

Prosjektet legger blant annet opp til oppløsning av det ikke-anerkjente disiplinærkammeret i Høyesterett, som er en av EU-kommisjonens betingelser for å godkjenne Polens nasjonale gjenopprettingsplan og betale EU-midler.

For mer informasjon om det nyeste innholdet, besøk hovedsiden til Gazeta.pl.

Müller om statsminister Morawieckis manglende stemme: En viss feil

– Statsministeren stemte over endringene og så videre. På grunn av en feil på slutten stemte han ikke over den endelige akten, men selvfølgelig er støtten for denne loven full, sa Mateusz Morawiecki, regjeringens talsmann Piotr Müller.

Talsmannen vurderte vedtaket av endringsforslaget som et «utarbeidet kompromiss» som etter hans mening «også oppfyller milepælene som er akseptert under den nasjonale gjenopprettingsplanen».

Mueller ble spurt om PiSs tilbaketrekking av to endringer for å gjenopprette muligheten for såkalt gjenoppretting av uavhengighets- og upartiskhetstesten for endelige dommer. Som han påpekte, kan ikrafttredelsen av en slik løsning undergrave tidligere dommer – som igjen kan utløse en ny bølge av unødvendige rettssaker – hevdet han.

Talsmannen viste også til mistillitsavstemningen mot justisministeren. – To viktige stemmegevinster. Jeg kan bekymre motstanderne av United Right fordi det beviser nok en gang at vi fortsatt er forent om disse nøkkelspørsmålene – la han til.

Presidentlov om Høyesterett. Hva forutsetter den?

Høyesteretts presidentskaps lovforslag legger opp til oppløsning av Disiplinærkammeret og erstattet med Faglig ansvarskammer. Det nye kammeret vil skille seg fra det nåværende blant annet i måten dommerne velges ut på. 33 personer er tilfeldig valgt blant alle dommerne i Høyesterett (med unntak av blant annet kammerpresidentene). Fra denne gruppen velger presidenten 11 dommere til Chamber of Professional Responsibility for en femårsperiode.

Marek Ast sa torsdag at utkastet som ble vedtatt av Sejmen i dag ikke skiller seg mye fra bestemmelsene som opprinnelig ble utarbeidet av president Andrzej Duda. Han understreket at loven ikke vil inneholde ingressen foreslått av Solidarna Polska. Han forklarte at loven inneholder hovedforutsetningene foreslått av presidenten. Han forklarte at dette på den ene siden garanterer oppfyllelsen av avtalene med EU-kommisjonen og håndhevelsen av ECJ-dommene og dermed frigjøring av midler fra KPO.

Morawiecki på besøket av lederen for EU-kommisjonen til Polen: Vi har nettopp forhandlet frem KPO

Presidentens høyesterettslov vedtatt av Sejm. PiS har trukket tilbake to endringer

Like før avstemningen trakk visemarskalk Ryszard Terlecki på vegne av PiS endringsforslag 24 og 25, som gjenopprettet bestemmelsene om muligheten for å gjennomføre en test av en dommers uavhengighet og upartiskhet i forhold til tidligere dommer. Dette innebærer at habilitetskontrollen i gjeldende lovversjon ikke kan gjennomføres når det gjelder dommer som allerede er rettskraftige. Onsdag ble endringsforslagene fremmet av… Jarosław Kaczyński-klubben.

Vitaliy Klitschko signerer frimerket på Ukrayina.pl-auksjonenEn million hryvnia og følelser til siste sekund! Vellykket auksjon av ambulansemerker for Ukraina. Vil du også hjelpe? By på noe av deg frem til slutten av mai

– Samtidig ønsker vi imidlertid også å gjenopprette denne muligheten for å kontrollere uavhengighet og habilitet i forhold til dommer som allerede er avsagt. Dermed foreslo presidenten at innen seks måneder fra lovens ikrafttredelsesdato kunne en dom mot uavhengighetsstandarden også gjennomgås for upartiskhet, og partene kunne potensielt søke kompensasjon for dette beløpet, her foreslår vi et lavere beløp som presidenten , fordi fra to til ti tusen zloty – sa Marek Ast onsdag og sendte inn endringer.

Som rapportert av 300polityka.pl, foreslo Zbigniew Ziobro etter sesjonen med justiskommisjonen at endringer i loven kunne dukke opp. «En av representantene for Solidarność Polen fortalte oss at vi klarte å overbevise PiS om at det ikke er noen vits i å stemme for disse endringene fordi innholdet deres ikke er inkludert i KPO-avtalen,» informerer Michał Olech, en servicejournalist.

You may also like

Leave a Comment