Home » Endringer i ZUS. Entreprenører mottar meldinger på PUE-plattformen

Endringer i ZUS. Entreprenører mottar meldinger på PUE-plattformen

by Gunnar Garfors

Fra fredag nye forskrifter for utlevering av brev til over 2 millioner gründere er i kraft Innbetaling av bidrag til ZUS. Avdelingen kan nå sende brev til PUE-profilen. Denne formen for levering av dokumenter anses som effektiv, og beviset på dette er den offisielle mottaksbekreftelsen (UPO) – skriver «Dziennik Gazeta Prawna».

Endringer i ZUS for gründere

ZUS forsikret dagbladet om at endringen er av regulatorisk karakter og formålet er å bringe IKT-systemet i tråd med regelverket. Entreprenører med konto hos PUE bør imidlertid nå være mer oppmerksomme på brev sendt til profilen deres.

stille Folk som ikke har satt opp en profil på plattformen har mer å gjøre. Slike gründere bør opprette en profil på PUE så snart som mulig. Og ifølge trygdeetaten kan det være så mange som 200.000.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Slutten på ZUS-tilskuddet med fast sats? Dagens system er absurd

Hvis de ikke oppretter en konto innen utgangen av dette året, vil de gjøre det ZUS gjør dette for deg ex officio, Fra og med 1. januar 2023 må alle betalere ha en konto hos PUE. Anlegget sender offisielle brev til gründere til kontoen opprettet av det.

Elektroniske postkasser hos PUE mottar i dag informasjon om for eksempel utstedte sykmeldinger eller gjeld i bidragsoppgaver. Men dette er ikke beslutninger, bare informasjon. Det er imidlertid verdt å holde øye med dem, da de er viktige signaler for bidragsytere – forklarer Alicja Borowska-Woźniak fra ASCS-Consulting Biuro Rachunkowe Poznań i et intervju med “DGP”.

ZUS roer seg

Avisen spurte også Trygdeetaten (ZUS) om måten institusjonen avgir sine vedtak på vil endre seg. Talsmann Paweł Żebrowski påpekte at ZUS sender meldinger om PUE, som blant annet gjelder: påminnelser om frister for innsending av dokumenter, manglende betaling, informasjon om behandling av betalinger. – Øvrige brev sendes på papir forsikret han.

Hvis du ønsker å holde deg oppdatert med de siste økonomiske og forretningsmessige hendelsene, bruk vår chatbot ved å klikke Her.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment