Home » England, Tyskland og åtte andre land matcher FIFA under verdensmesterskapet i Qatar: «Menneskerettighetene er universelle og gjelder overalt»

England, Tyskland og åtte andre land matcher FIFA under verdensmesterskapet i Qatar: «Menneskerettighetene er universelle og gjelder overalt»

by Catherine Monroe

Fotballforbundene i landene som deltar i verdensmesterskapet i 2022 har svart på appellen fra det internasjonale fotballforbundet FIFA med en uttalelse. For noen dager siden appellerte Fifa-president Gianni Infantino på vegne av den vellykkede organisasjonen om å konsentrere seg om fotball før og under VM og ikke om politikk og kritikk av Qatar-regjeringen.

«Før starten av FIFA verdensmesterskap i Qatar, vil vi gjerne svare på nylige offentlige arrangementer og diskusjoner om problemene i vertslandet utenfor banen før fotballen kommer på banen», heter det.

Vi fortsetter å sette pris på og hilse Qatars fremgang velkommen, spesielt med hensyn til migrantarbeideres rettigheter og virkningen av lovendringer fremhevet i nylige ILO-rapporter.

Vi ønsker velkommen forsikringene fra regjeringen i Qatar og FIFA angående sikkerheten og inkluderingen av alle fans som reiser til verdensmesterskapet, inkludert LHBTQ+-personer.

Vi erkjenner også at alle land har problemer og er enige med FIFA i at mangfold er en styrke. Men å akseptere mangfold og toleranse betyr også å fremme menneskerettigheter. Menneskerettighetene er universelle og gjelder overalt.

Vi tror på fotballens evne til å fortsette å gi et positivt og troverdig bidrag til progressiv, varig endring i verden» – sa fotballforbundene i England, Wales, Tyskland, Portugal, Nederland, Belgia, Danmark, landslagene i Sveits. godt av foreningene til Norge og Sverige vil ikke delta i verdensmesterskapet i 2022.

FIFA oppfordret tidligere deltakere i verdensmesterskapet i 2022 til å fokusere på fotball fremfor politikk foran det kommende verdensmesterskapet i Qatar fra 20. november til 18. desember.

Det polske landslaget spiller i gruppe C mot Mexico, Saudi-Arabia og Argentina.

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment