Home » England vant sitt første store mesterskap for kvinner med en 2-1 seier over Tyskland i EM 2022

England vant sitt første store mesterskap for kvinner med en 2-1 seier over Tyskland i EM 2022

by Erlend Loe

Foran et rekordpublikum på 87 192 i EURO-finalen – menn eller kvinner – scoret Chloe Kelly det første internasjonale målet da Lions vant med en åtte ganger vinner.

Etter tre tap på det siste hinderet, kansellerte mål fra Kelly og Ella Dunne Lina Magulls utligning og avsluttet et drømmeløp med spennende turneringer. Han scoret rekordhøye 22 euro-mål og scoret to ganger i en 8-0 seier over verdens nummer én Norge og 4-0 verdens nummer to Sverige.

Til tross for å ha slått Tyskland bare to ganger på sine siste 27 kamper, sikret Wiegmanns lag en potent seier for å fortsette den nederlandske managerens imponerende rekke og tenne ren, uhemmet glede i hjemmet til engelsk fotball.

Rundt denne gleden var det feiring for vinneren som brakte den. Intervjuene etter spillet da han snakket med BBC var fantastiske. Kelly hoppet, skrek og danset og ga publikum serenade til Neil Diamonds klassiker Sweet Caroline, den anerkjente nasjonalsangen, før hun løp til mikrofonen.

Da han endelig kom tilbake, reflekterte Manchester City-spissen, som skadet korsbåndet i mai i fjor, på klimakset til den siste comeback-historien.

«Ærlig talt, det er fantastisk,» sa han. «Det er det drømmer handler om. Å se kvinnefotball som ung kvinne er utrolig. Takk til alle som har bidratt til min bedring. Jeg har alltid trodd at jeg ville være her.»

Kaptein Leah Williamson la til: «Jeg kunne ikke slutte å gråte. Vi snakker, snakker og snakker og vi klarte det til slutt… Det var det stolteste øyeblikket i livet mitt.

«Arven etter denne turneringen er en endring i samfunnet. Dette lagets arv er vinnerne, og dette er en reise. Jeg elsker hver og en av dere og er så stolt over å være engelsk.»

Seieren var kulminasjonen av en 13-årig restitusjon for midtbanespilleren Jill Scott, som var den eneste fremhevede spilleren i Lions 6-2-finale mot Tyskland.

På slutten av ordinær tid ble 35-åringen den første engelske spilleren som dukket opp i to store internasjonale finaler.

«Jeg kan ikke tro det,» sa Scott. – Vi har en fantastisk gruppe medarbeidere. For en dag. De unge spillerne har vært fantastiske og er veldig takknemlige for hvert øyeblikk dette laget har.

«Jeg tror ikke jeg kommer til å sove denne uken!»

Mens gratulasjonene spredte seg på sosiale medier, tvitret kaptein Harry Kane lovordene hans, og spesifikt berømmet Doon, hvis strålende slutt førte England foran i andre omgang.

“Helt uvirkelige show på Wembley!! Gratulerer til de fantastiske løvene,» Kane Han sa. «Alle sanddyner bøyer seg for dette.»

Det var også en gratulasjonsmelding fra dronning Elizabeth II, som berømmet teamet for å inspirere neste generasjon.

«Mesterskapet og dine prestasjoner i det har blitt anerkjent med rette,» sa han Han sa. «Suksessen din er imidlertid mer enn trofeet du fortjener.

«Dere setter alle et eksempel som er en inspirasjon for jenter og kvinner i dag og generasjoner fremover. Jeg håper du er like stolt av din innvirkning på sporten din som du er av dagens avgjørelse.»

Smerte gjør vondt Bob

Minutter før kampen fikk Tyskland et vondt slag da stjernespissen Alexandra Popp, turneringens toppscorer med seks mål, skadet en muskel under oppvarmingen.

For 31-åringen, som ble erstattet av Leah Schuller i start-XI, var det en ødeleggende slutt på en rørende historie om bedring. Pop, som hadde tapt de to siste euroene på grunn av skade, tok igjen tapt tid ved å slå turneringsrekorden for beste resultat – satt av landsmannen Inka Krings i 2009 – med én kamp igjen.

Pops tilsynelatende frykt da han forlot banen var i sterk kontrast til den spennende atmosfæren på et fullsatt Wembley Stadium da kampen begynte, da sangerne Becky Hill, Stefflon Dann og Ultra Nate entret den sentrale ringen for en tidlig opptreden. – Konkurranseprogram.

Området rundt stadion var fylt med fans og flagg i timevis før avspark, i behørig forberedelse til slutten av den rekordstore turneringen før trofeet ble hevet.

Totalt 487 683 fans deltok på gruppespillkampene, mer enn det dobbelte av den tidligere deltakerrekorden for EM 2017 i Nederland.

Og det var før EM-finalen for menn og kvinner på Estadio Santiago Bernabeu i Madrid i 1964, da historiske personer ble diskutert på Wembley.

Det var rekordoppslutning – både herrer og kvinner – til søndagens EM-sluttspill på Wembley.

Oppmuntret av vertens støtte tok England ledelsen. Fran Kirby utnyttet en tidlig sjanse for Ellen White fra bakre stolpe med et ertende innlegg, men Manchester City-spissen klarte bare å snu hodet inn i armene til Merle Fromms.

Det ville være den første av en rekke sjanser for White i en usikker første omgang med gullkanter, med begge forsvarsspillerne som fortsetter den jernkledde formen de en gang tapte en kamp på Wembley med.

Etter hvert som de neste gule kortene til Georgia Stanway og White ble verre, snudde frustrasjonen raskt til frykt for England da en corner rundt hjørnet slaktet målstreken. En ball kastet centimeter fra streken måtte lande i nettet før den takknemlig ble slått ned av Englands keeper Mary Earps.

Håndtering av spillerklager vil sette tonen for en travel dag for dommer Katerina Monsul, som delte ut seks gule kort og stoppet 36 feil i en jevn kamp.

Englands beste halvdel av sjansen kom fem minutter før pause da Beth Meade sprang inn i det brede området av boksen, men den utbalanserte 33-åringen klarte ikke å slå henne.

ekstase

Etter at spillet ble gjenopptatt, var det tyskernes tur. Tabe Wasmuth straffet Millie Bright med en to-minutters felling i andre omgang. Men ved å løpe til venstre kunne Wasmuth bare skyte forbi Earps.

Da tyskeren fortsatte sin raske start som førte til Kirby og Wyatt Dunn og Alessia Russo, gjorde Wiegmann endringene. Med fire mål – alle fra benken – var Russo turneringens uoffisielle «gullpartner» foran finalen, men det var Doone som stjal kronen på Wembley.

Etter at Keira Walshs perfekt balanserte langball splittet det tyske forsvaret, skjøt Manchester United-spissen rent før Fromms raske form. Ditt svar? Veldig pene sjetonger som løftet keeperen opp og brakte inn.

Kelly scoret for EM-vinnerne England i finalen mot Tyskland på Wembley 31. juli.

Hvis avslutningen var god, ville det vært svaret, men Wembley eksploderte i scener av ekstase som ikke ble sett under kurven siden et Luke Shaw-angrep for ett år siden ga herrelaget en tidlig ledelse i den andre enden av banen.

Som i mange tidligere kamper i England, endte denne historien i tårer, og nok et smertefullt kapittel skulle skrives da Mahul scoret den fortjente utligningen ti minutter senere.

Presset ble til slutt da Wiegmanns side falt lavere for å opprettholde fordelen. Med et gjennomarbeidet spill presset Wasmuth et lavt innlegg inn i neste stolpe for Bayern München-midtbanespilleren, som utlignet.

Spenningen ble midlertidig brutt av Scotts livlige velkomst på debuten, og i den euforiske atmosfæren like før, tok Mahul kontakt med seg selv igjen og traff målspikerne i ordinær tid.

Tyske spillere feirer Mahuls utjevning.

Å returnere

På overtid eksploderte stemningen med noen sjanser og noen kritiske angrep, og Scott havnet i en rasende slagutveksling med Sidney Lohman.

Trøtte ben og truende straffer tvang England til å spille 10 minutter. Lucy Bronze la ballen nedover Kellys bane, som etter en mislykket sving slo ballen over streken og scoret sitt første landskampsmål på perfekt tid.

Kelly stoppet for å sjekke med dommer Monsul om målet hans telte, midlertidig frosset. 24-åringen rev skjorta av seg i feiringen og ble tildelt det som garantert vil være karrierens mest velkomne gule kort.

Herkuliske forsøk på å holde ballen i hjørnet førte til et enormt rop etter Monsuls siste fløyte da Wembley-fansen kastet spillerne sine av linjen.

«Three Lions» lød ut av stadionhøyttalerne akkurat i tide. Etter 56 år med skade har fotballen endelig kommet hjem.

You may also like

Leave a Comment