Home » Er messer som MWC fortsatt viktige for oss forbrukere?

Er messer som MWC fortsatt viktige for oss forbrukere?

by Peter Østbye

MWC er en av de største messene for ny teknologi. Det er imidlertid klart at deres natur er i endring.

Store messer. Et sted hvor mennesker samles som kan telles i titusener. De største utstillerne fra hele verden og, når det gjelder steder som IFA eller MWC, de mest moderne teknologiene samlet under ett tak. I teorien burde et slikt sted være som en hellig gral for en teknologifanatiker. Du vet – muligheten til å lære, se live og i aksjon alt som bare kan leses live eller i beste fall ses på video. Og likevel, til tross for alt, da vi forlot MWC sammen med en gruppe journalister, hadde vi det delikate inntrykket at det ikke var mye å se der, til tross for de 7 enorme utstillingshallene for oss. Hvorfor?

Går messen inn i hard B2B i dag?

Siden jeg hadde det pålitelige kameraet mitt med meg på messen, har jeg massevis av videoopptak du kan dele om kort tid som viser deg hva som var mest interessant på Barcelona-showet. Selvfølgelig – jeg fanget ikke alt, men når det gjelder smarttelefoner, må jeg innrømme at… det var ikke mye å vise til. Realme og Xiaomi hadde premiere på messen. Og det er…det er det. Alt annet – Samsung, Oppo og OnePlus – hadde premiere i forkant av showet og er ganske enkelt kjent for de som følger emnet. I tillegg manglet mange store utstillere som Asus eller Sony. Ja, under messen kan du «touch» telefoner eller datamaskiner, men du kan gjøre det samme i en elektronikkbutikk. Og, jeg vil glemme, det var også Honor med en stor stand som var en lukket fest den første dagen, men stengt for de påfølgende dagene, så vi så ingen nye utmerkelser.

Og når det kommer til store produsenter, var det det dominerende temaet på showet. Ja, mye ny og moderne teknologi, men relativt lite nyheter. Så er det plass for entusiaster her? Vel – det tør jeg å tvile på. Dette betyr imidlertid ikke at disse messene er ugyldige. Under MWC hadde jeg muligheten til å snakke med representanten for Lesser Poland Voivodeship, hvis posisjon i denne forbindelse var veldig klar. B2B-samtaler ser annerledes ut når du står ansikt til ansikt med en annen person, du kan berøre produktet, lære om historien og planene for fremtiden til merkevaren, og annerledes når alt gjøres via e-post og videokonferanse.

Og det var også veldig synlig på selve messen. Ja, det var utstillingslokaler, noen av dem veldig interessante, men mange av dem var rent B2B. Det var posisjonen til Nokia, polske Maxcom eller den allerede nevnte Honor, etter det var det bare en stand hvor man kunne snakke om forretningstemaer de påfølgende dagene. Men selv den største teknologifanen taper ikke for mye hvis han ikke er der, spesielt med tanke på den astronomiske billettprisen. Dette betyr at MWC praktisk talt kun er et arrangement for forretningsfolk og enda mindre for medierepresentanter. Og det er ingenting galt med det – pandemien har vist sterkt at mange markedsføringsproblemer kan håndteres over internett. Det er verdt å merke seg at arrangementer som E3 heller ikke får så mye oppmerksomhet fra forbrukerne som før.

Hvordan vil fremtiden for steder som MWC se ut? Det hele kommer ned til en enkel beregning – om det er nok folk som ønsker å komme dit for forretninger for å holde arrangementet i gang, både ved å kjøpe seter og billetter. Gitt at dette året er det første som kan kalles «post-pandemi» (selvfølgelig er pandemien ikke over ennå, men antallet utstillere er mye høyere enn for et år siden), tror jeg at fremtiden for arrangementet kan være uthvilt.

You may also like

Leave a Comment