Home » Erling Haaland er Norges yngste milliardær

Erling Haaland er Norges yngste milliardær

by Peter Østbye

Manchester City-fotballspilleren Erling Braut Haaland er Norges yngste milliardær og har blitt inkludert på listen over landets 400 rikeste borgere publisert av finansmagasinet «Kapital». Formuen hans ble anslått til 1,1 milliarder kroner.

Det velkjente magasinet, som har kommet ut annenhver uke siden 1971, har publisert en slik liste i flere tiår, basert på modellen til amerikanske «Forbes». Hun regnet ut hvor mye den 22 år gamle Haaland hadde tjent så langt i Red Bull Salzburg og Borussia Dortmund, inkludert inntekter fra en femårskontrakt med Manchester City og inntekter fra sponsoravtaler.

Samtidig skatter, faste boutgifter, investeringer i f.eks eiendom og møbler som privatflyet som fotballspilleren kjøpte i fjor. Ulike tilleggsprestasjonspremier fra både arbeidsgiver og sponsorer ble ikke tatt med i beregningene fordi de er «usikre foreløpig».

– Ved å bruke svært konservative beregninger var nettosummen 1,1 milliarder norske kroner (110 millioner euro), men det ser ut til å bli mye høyere gitt de endrede sponsoravtalene og økende annonseinntektene de neste fem årene, nemlig den til fotballstjernen har begynte akkurat å blusse opp – forklarte journalistene i «Capital».

Det ble understreket at aldri før hadde en nordmann tjent så stor formue i så ung alder og på så kort tid, med start fra bunnen av.

«Han er ikke bare Norges yngste milliardær, men også vårt lands første fotballmilliardær», understreket bladet.

(TRYKK)

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment