Home » Erling Haaland er Norges yngste milliardær

Erling Haaland er Norges yngste milliardær

by Gabriel Scott

Manchester City-fotballspilleren Erling Braut Haaland er Norges yngste milliardær og har blitt inkludert på listen over landets 400 rikeste borgere publisert av finansmagasinet «Kapital». Formuen hans ble anslått til 1,1 milliarder kroner

Det anerkjente magasinet, som har kommet ut annenhver uke siden 1971, har publisert en slik liste i flere tiår, basert på eksemplet fra amerikanske Forbes.

Hun regnet ut hvor mye den 22 år gamle Haaland hadde tjent så langt i Red Bull Salzburg og Borussia Dortmund, inkludert inntekter fra en femårskontrakt med Manchester City og inntekter fra sponsoravtaler.

Samtidig skatter, faste boutgifter, investeringer i f.eks eiendom og møbler som privatflyet som fotballspilleren kjøpte i fjor. Ulike tilleggsprestasjonspremier fra både arbeidsgiver og sponsorer ble ikke tatt med i beregningene fordi de er «usikre foreløpig».

«Nettobeløpet var på 1,1 milliarder norske kroner (110 millioner euro) med et svært nøye regnestykke, men alt tyder på at den vil bli betydelig høyere, for de neste fem årene er det skiftende sponsorkontrakter, økende annonseinntekter og fotballstjernen har bare nettopp begynt å blusse opp», forklarte journalistene i «Capital».

Det ble understreket at aldri før hadde en nordmann tjent så stor formue i så ung alder og på så kort tid, med start fra bunnen av.

«Han er ikke bare Norges yngste milliardær, men også vårt lands første fotballmilliardær.

Les også: Du kan betale med Lewandowski-mynter i New Zealand

PAP/KG

You may also like

Leave a Comment