Home » Erling Haaland er Norges yngste milliardær

Erling Haaland er Norges yngste milliardær

by Catherine Monroe

Manchester City-fotballspilleren Erling Braut Haaland er Norges yngste milliardær og kom på listen over landets 400 rikeste borgere publisert av finansmagasinet «Kapital» Formuen hans er anslått til 1,1 milliarder kroner.

Det anerkjente magasinet, som har kommet ut annenhver uke siden 1971, har publisert en slik liste i flere tiår, basert på modellen til amerikanske «Forbes».

Hun regnet ut hvor mye den 22 år gamle Haaland har tjent så langt i Red Bull Salzburg og Borussia Dortmund, inkludert inntekter fra en femårskontrakt med Manchester City og inntekter fra sponsoravtaler.

SE OGSÅ: Cristiano Ronaldo slått brutalt ut. Portugiseren var dekket av blod (VIDEO)

Samtidig skatter, faste boutgifter, investeringer i f.eks eiendom og møbler som privatflyet som fotballspilleren kjøpte i fjor. Ulike tilleggsprestasjonsbonuser fra både arbeidsgiver og sponsorer ble ikke tatt med i beregningene fordi de er «fremdeles usikre».

«Svært konservativt sett er nettosummen 1,1 milliarder kroner (110 millioner euro), men det ser ut til å bli mye høyere gitt de endrede sponsoravtalene og økende annonseinntektene de neste fem årene, og fotballstjernen har bare så vidt begynt å blusse opp. opp», erklærte journalistene i Kapital.

Det ble understreket at aldri før hadde en nordmann tjent så stor formue i så ung alder og på så kort tid, med start fra bunnen av.

«Han er ikke bare Norges yngste milliardær, men også vårt lands første fotballmilliardær», understreket bladet.

KN, PAP

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment