Home » Erling Haaland kjøpte en dyr leilighet i Norge for… en ukeslønn

Erling Haaland kjøpte en dyr leilighet i Norge for… en ukeslønn

by Erlend Loe

Den norske Manchester City-fotballspilleren Erling Haaland har kjøpt sin første leilighet i Norge i hjembyen Bryne for én million euro. Det er en luksuriøs penthouse med et areal på 140 kvadratmeter, ikke medregnet den enorme terrassen.

Omtrent like mye som norske medier rapporterte fredag, med henvisning til beregninger fra britiske aviser, tjener en 22 år gammel fotballspiller… per uke.

SE OGSÅ: Kamil Grabara fikk sin Champions League-debut. «Til tross for resultatet hadde han en fantastisk kamp»

I april kjøpte nordmannen en 981 kvadratmeter stor villa med havutsikt i Marbella for 6,5 millioner euro.

Bryne-leiligheten tilhørte faren hans, Alf Inge Haaland, som kjøpte den i 2000 for 200 000 euro, solgte den til moren i 2011 for 400 000 euro og kjøpte den tilbake for 700 000 euro. Nå har han solgt den til sønnen for rundt én million euro.

Slike transaksjoner ser kompliserte ut, men de er forårsaket av skatter. I Norge, hvis du selger en eiendom etter bare ett års eierskap og botid, betaler du ingen gevinstskatt.

Ifølge medieoppslag tjener Haaland så mye at han begynner å investere i eiendom, slik AC Milans svenske spiss Zlatan Ibrahimovic har gjort i mange år, som eier flere leiligheter og hus rundt om i verden, samt en øy og skoger i Sverige.

Haaland har på sin side gjentatte ganger sagt at hans idol er Ibrahimovic, og ikke bare på banen. I nordmannens tilfelle styrer faren hans økonomi mens den svenske fotballspillerens eiendomsimperium drives av moren Jurka Gravic.

Alf Inge Haaland, en tidligere norsk landslagsspiller og Manchester City-spiller fra 2000 til 2003, er sjef for Team Haaland. Han fortalte journalister at teamet tar seg av alt slik at ingenting distraherer sønnen hans. «Erlings jobb er bare å spille,» sa han.

MC, PA

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment