Home » Erling Haaland like før rekorden! Nok en seier til Manchester City

Erling Haaland like før rekorden! Nok en seier til Manchester City

by Erlend Loe

Citizens tok ledelsen i det femte minuttet gjennom John Stones, senere tok Haaland ledelsen, omsatte et straffespark (13′) og fullførte den spektakulære handlingen til belgiske Kevin De Bruyne (25′). Trener Josep Guardiola bestemte at begge skytterne ikke kom tilbake etter pause.

SE OGSÅ: Det er en bemanningsrevolusjon i Chelsea

Den 22 år gamle nordmannen har scoret 32 ​​mål på 28 ligakamper siden han kom til Manchester fra Borussia Dortmund foran sesongen. Tellert alle konkurranser har han scoret 14 mål på de siste seks kampene han har spilt.

I Premier League-historien (siden 1992/93) har bare to spillere scoret flere mål i løpet av en sesong. Dette ble oppnådd av Andy Cole (1993/94) og Alan Shearer (1994/95), som hver scoret 34 mål, men så var flere lag med i konkurransen og 42 kamper ble spilt. Åtte igjen før Manchester City.

I Premier League-tiden med 38 kamper på en sesong, scoret også Egypts Mohamed Salah (2017/18) 32 mål.

Nigerias Kelechi Iheanacho reduserte i det 75. minutt av kampen i Manchester. Til slutt tok «Revene» initiativet og skapte flere målsjanser (inkludert innlegget etter Iheachos scoring på tilleggstiden), men resultatet endret seg ikke.

Manchester City er tre bak Arsenal på 70 poeng. The Gunners spiller London-derbyet på søndag på stadion til sine rivaler West Ham United, hvis keeper er Lukasz Fabianski.

Laget fra Leicester er ikke lenger i form av de siste årene, som sensasjonelt vant mesterskapstittelen i 2016 og FA-cupen i 2021. «Revene» har samlet 25 poeng og ligger på nest siste plass.

Aston Villa slo Newcastle United 3-0 hjemme på lørdag for å ta sin femte ligaseier på rad og avslutte rivalenes seiersrekke på fem kamper. Helten i «The Villans» var Ollie Watkins, som scoret to mål (64. og 83.) og assisterte Jacob Ramsey (11.). Den 27 år gamle forwarden har scoret 11 mål på sine siste 12 seriekamper.

«Vi har hatt et flott løp, vi spiller veldig god fotball. Det er et samhold i laget og vi ser frem til de neste kampene,» sa Watkins.

Matty Cash manglet fra Aston Villas lag da han fortsatt ikke har kommet seg etter skaden som ble påført i mars kamp mellom Polen og Tsjekkia (1-3) i EURO-kvalifiseringen.

Birmingham-klubben har 50 poeng og ligger på sjetteplass. Ved siden av Arsenal og Manchester City ligger de også foran Newcastle United og Manchester United – 56 hver – og Tottenham Hotspur – 53. Sistnevnte tapte uventet 3-2 hjemme mot AFC Bournemouth lørdag for å avverge nedrykk.

Aston Villa og Tottenham har 31 kamper hver, Arsenal, The Citizens og Newcastle – 30 hver og Manchester United – 29.

Krisen fortsetter for Chelsea London, som har lidd et fjerde tap på sine fem siste kamper. Denne gangen tapte Brighton & Hove Albion 2-1. Vertstrener Frank Lampard, som tok over laget etter at Graham Potter ble sparket, klarte det en tredje gang og tapte alle disse kampene.

«The Blues» har 39 poeng og ligger på 11. plass. Brighton, hvis lag fortsatt mangler Jakub Moder, som har vært skadet i flere måneder, er sjuende på 49 poeng.

I en annen lørdagskamp tapte Southampton FC, hvis farger Jan Bednarek spilte hele kampen (gult kort), 2-0 hjemme mot Crystal Palace og holdt seg nederst på tabellen med 23 poeng.

AA, PAP

You may also like

Leave a Comment