Home » Et annet land avskjærer seg effektivt fra Russland. Bulgaria har allerede flytende naturgass fra Norge

Et annet land avskjærer seg effektivt fra Russland. Bulgaria har allerede flytende naturgass fra Norge

by Gunnar Garfors

Dette er nok et viktig skritt for å diversifisere naturgassforsyningen til Bulgaria, som har vært helt uten russisk gass siden april. Nå, i tillegg til aserbajdsjansk gass, leveres drivstoff fra andre kilder til Bulgaria, noe som gjorde Sofia mulig 47 prosent reduksjon i gassprisene. i november. Ifølge prognoser vil ikke varme- og varmtvannsprisene øke i fyringssesongen.

Under et besøk i Hellas diskuterte den bulgarske delegasjonen, som inkluderte lederne for operatørene Bulgargaz og Bulgartransgaz, videre samarbeid med Athen innen energi- og gasstransport.

Hovedtemaet for møtet var utvidelsen av sammenkoblingsrørledningen Komotini – Stara Zagora, som for tiden er i stand til å transportere 3 milliarder kubikkmeter gass årlig. Overføringskapasiteten skal økes til 5 milliarder kubikkmeter. Dette krever imidlertid betydelige investeringer, bl.a. med ekstra kompressorstasjoner.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Frys gassprisene. «Gamle styringsmetoder. Ingen analyse fordi det er lettere å få penger ut av budsjettet»

gassforsyninger. Du investerer i infrastrukturen

Sammenkoblingen ble satt i drift 1. oktober. Teodora Georgieva, direktør for ITUC-selskapet hun leder, sa den gang at kompressorstasjonene bør utvides ettersom systemets overføringskapasitet må økes.

I 2024 skal en ny LNG-terminal etter planen settes i drift i Alexandroupolis i det østlige Hellas, der Bulgaria har en eierandel på 20 prosent. aksjer. Den nye terminalen vil lette transporten av aserbajdsjansk gass vestover via den trans-adriatiske gassrørledningen og muliggjøre leveranser via nord-sør gasskorridoren. For eksempel kan gassen gå til Moldova.

Utvidelsen av forbindelseslinjen Komotini – Stara Zagora bør fullføres sammen med idriftsettelse av den nye terminalen i Alexandroupolis.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment