Home » Et boksemuseum blir satt opp i Kielce. Det eneste slike senter i Polen – CKsport.pl

Et boksemuseum blir satt opp i Kielce. Det eneste slike senter i Polen – CKsport.pl

by Gunnar Garfors

En unik satsning i Kielce. Det polske boksemuseet skal bygges her. Det faktum at investeringen utføres i hovedstaden i Świętokrzyskie voivodskap er ingen tilfeldighet, tross alt, et av de viktigste sentrene for denne sportsdisiplinen i landet lå her i andre halvdel av 1900-tallet.

– Alle boksefans kjenner navn som Zapart, Łakomiec, Stachurski og selvfølgelig «Ringens trollmann» Leszek Drogosz. Vi er glade for at Kielce ble valgt som plassering av museet. Vi vil aktivt jobbe for at vi om 5 eller 10 år kan si at det var et godt valg for promotering av byen og polsk boksing – sier Bożena Szczypiór, varaordfører i Kielce.

Anlegget er oppkalt etter Leszek Drogosz og ligger på ul. Paderewskiego 49/51. Utstilt er verdifulle suvenirer, bilder og trofeer, inkludert en kopi av den siste olympiske medaljen vunnet av Wojciech Bartnik i Barcelona i 1992.

– Takket være støtten fra de lokale myndighetene vil det første og eneste polske boksemuseet bli bygget i Kielce. Det ble sagt at Kielce er hovedstaden i polsk boksing, nå er det et annet argument som bekrefter dette – sa Grzegorz Nowaczek, president for PZB.

– Museumsprosjektet er først og fremst rettet mot unge mennesker, men det vil også være interessante ting å oppdage for fansen. «Jeg håper det vil være et sted for møter med spillere, trenere og tidligere mestere som har trukket seg tilbake fra sporten,» sa Maciej Demel, president for Polish Olympic Boxing Foundation.

Sannsynligvis det polske boksemuseet. Leszek Drogosz åpner tidlig neste år.

Foto UM Kielce

————

Takk for at du er med oss ​​og støtter arbeidet som er tilgjengelig på CKsport.pl. Klikk på lenken under og kjøp redaksjonen vår en symbolsk kaffe.

You may also like

Leave a Comment