Home » Et enormt skred i Norge. Ny informasjon – Świat Wprost

Et enormt skred i Norge. Ny informasjon – Świat Wprost

by Thure Lindhardt

kvitring

Hendelsen fant sted onsdag morgen i Ask i Gjerdrum kommune ved Oslo. I følge DPA og Reuters ble 700 mennesker evakuert fra de truede områdene og 10 ble skadet. Imidlertid er 21 personer fortsatt ikke å finne – dette er beboerne i hus som har kollapset i et stort krater.

Myndighetene er imidlertid usikre på om disse personene var hjemme på tidspunktet for tragedien. På grunn av høytidene og datidens folkebevegelse er det også mulighet for at husene eller i det minste noen av dem sto tomme. 26 personer er tidligere meldt savnet.

Et stort krater midt i byen

Ifølge byråene er det gigantiske skredet 700 meter langt og 300 meter bredt. Ifølge medieoppslag og bilder lagt ut på sosiale medier kollapset noen hus til bunnen av det store krateret. Noen bygninger er på randen av et ras. Området patruljeres av helikoptre og tjenester. Men som nevnt i media er det farlig å gå dypere inn i det.

Reuters spekulerer videre i at den siste tidens kraftige regnvær kan ha bidratt til raset. Leirejorden som dominerer regionen er utsatt for slike katastrofer. På spørsmål om detaljene rundt tragedien husket vitner at skredet ble innledet av et skjelving.

«Det er trist å se hvordan naturkreftene ødelegger Gjerdrum», skrev Norges statsminister Erna Solberg på Twitter.

kvitring

You may also like

Leave a Comment