Home » Et ferdighus er en nyhet på det polske markedet. Hvorfor velger folk å bygge et hus med denne teknologien? [WIDEO WYWIAD]

Et ferdighus er en nyhet på det polske markedet. Hvorfor velger folk å bygge et hus med denne teknologien? [WIDEO WYWIAD]

by Peter Østbye

For øyeblikket, når eiendomsmarkedet i Polen er i krise og prisene på utviklerboliger i byer som Opole allerede overstiger PLN 10 000 per kvadratmeter, er det mange som leter etter alternative løsninger, som å bygge et hus. En variant som blir stadig mer populær er bygging av ferdighus. En ekspert på dette feltet er Marta Ryszewska, president for HUS SA – en produsent av energisparende ferdighus bygget ved hjelp av tømmerrammeteknologi.

Mateusz Majnusz: Det er mange myter om ferdighus. Fortell meg hva som er hovedgrunnene til at folk velger å bygge huset sitt med prefabrikkerte konstruksjoner.

Marta Ryszewska: Det er mange grunner. For min del ønsket jeg å fokusere på tre hovedtemaer. Den første er først og fremst energieffektivitet. Disse husene er NF 40 standardhus, kort sagt, de senere driftskostnadene for et slikt bygg er svært lave. For det andre er det en rask konstruksjon. Dette er ingen lang byggeprosess, kun utførelse av fire hovedoppgaver fra selskapets side, nemlig støping av grunnmursplate, lage vegger i produksjonshallen, montere bygget og fullføre etterarbeidet og overlevere nøklene . Og den tredje grunnen som er avgjørende for folk som bygger ferdighus er det faktum at huset bygges av ett selskap fra starten, altså fra designfasen til det lukkede utviklingsstadiet, noe som gir åpenhet Prosess og trygghet for investoren.

Jeg har kommet over oppfatningen om at prefabrikker kanskje ikke er holdbare. Hvordan fungerer det i praksis? Føler investorer som bestemmer seg for å gjøre et slikt kjøp virkelig litt truet med å bo i et ferdighus som dette?

Absolutt ikke. Det ser ut til at bygningsinstituttet har utført undersøkelser som bekrefter at levetiden til et slikt hus, som med en standardkonstruksjon, er 100 år. Så vi har ingenting å bekymre oss for da dette huset vil fortsette å bli gitt videre til våre etterkommere.

Den viktigste grunnen til at folk velger å bygge et ferdighus versus et tradisjonelt hus er absolutt byggetiden. Og kostnadene direkte forbundet med det. Hvor lang tid tar det vanligvis å bygge et ferdighus som dette? For alle som noen gang har hatt noe med byggingen av et hus å gjøre vet hvor lang og vanskelig denne prosessen er, som noen ganger tar to eller tre år.

Den normale byggeprosessen for et hus tar minst 1,5 år. For oss ser det ut som om vi skal gjennomføre prosjektet om 6 måneder. Den er delt inn i etapper. Første fase er utførelse av grunnmursplaten, som vi ferdigstiller på 3-4 uker, mer eller mindre avhengig av størrelsen på bygget, inkludert logistikk. I neste trinn produseres alle vegger i produksjonshallen. Der finner alle usynlige og viktigste verk sted. Vi tar så med alle elementene til byggeplassen og monterer bygget. La oss si, som med legoklosser, skjer det ingenting på byggeplassen et øyeblikk, og så er det et stort «wow» hvor vi innen 5-7 virkedager har et ferdig bygg. Da må vi gjøre tak-, rør-, interiør- og fasadearbeid, så vi prøver alltid å få ferdig et slikt bygg innen 6 måneder.

Hvor mye koster en slik godbit?

I motsetning til tilsynelatende er ikke dette noen stor investering sammenlignet med for eksempel å kjøpe leilighet. I dag koster et energibesparende hus i NF 40-standarden med oppvarming til det stenges utbygger 4,5 til 5,5 tusen brutto. Og alt avhenger av størrelsen.

Hvilke materialer brukes i konstruksjonen av disse prefabrikkerte elementene? Du nevnte at disse husene er energieffektive, så jeg forstår at de allerede er isolert.

Ja, selvfølgelig. Vi bringer allerede ferdige vegger med utvendig isolasjon til plassen. Vi stoler på en femten centimeter tykk isolasjon og har her å gjøre med enten treull eller isopor. Teknisk sett stoler vi på Fermacell forskalingsplater. Senere har vi en 16 cm struktur fullstendig isolert med ull. Totalt sett er veggene våre 41 cm tykke.

Hvordan klarer din bedrift – HUS SA – å tilpasse prosjekter til kundenes individuelle behov?

Vi utfører alle prosjekter individuelt. Det betyr at dersom investor allerede har en byggetomt inviterer vi til samtaler hvor vi tar for oss utstrakt prosjektering fra vår side. Vi har et plankontor som skal gjennomføre en full analyse av tomten og vurdere hvilken type hus som kan bygges på den. I tillegg tar vi oss av den komplette dokumentasjonen slik at kunden får byggetillatelse og vi senere kan gjennomføre hele prosjektet. Kunden får huset han ønsker og drømmer om.

Bygget du slike hus i Opole-regionen?

Ja, selvfølgelig. Vi har allerede flere ferdighus i Opole-regionen, men det må sies at vår aktivitetssfære dekker hele Polen og eksterne markeder som Tyskland, Sverige og Norge.

Hvilken garanti gir de deg for byggingen av husene dine?

Hovedgarantien er 5 år og kreves av bygningsloven. I tillegg gir vi for vår del våre kunder garanti for bygging av bygget, og her snakker vi om 50 år. For vi er bare sikre på hva vi gjør.

Hva slags hus velger beboerne oftest i disse dager? Er dette husene på 70-80 meter? Kan du bygge et hus som dette rundt 200 meter?

Vi har også mindre hus i vår portefølje – 35 meter, men også 100 meter, men også 350 og 400 meter hus. Vi er så åpne at vi kan bygge alle størrelser.

I praksis ser det ut til at alt du trenger å gjøre er å ringe deg og besøke siden din, og etter noen uker eller måneder kommer en ferdig del?

Vi starter planleggingen av huset ut fra investorens idé, altså hva slags hus han ønsker å bygge. Vi gjør et anslag senere. Dette er et reelt, pålitelig estimat av kostnadene for et spesifikt prosjekt, så byggherren vet at dette huset, f.eks. B. med en høyde på hundre meter, vil koste akkurat denne prisen. Dette gir bekvemmelighet og garanti for at prisen ikke endres, noe som er en svært viktig sak i disse dager.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment