Home » Et froske-veggmaleri er laget. Det blir også piknik

Et froske-veggmaleri er laget. Det blir også piknik

by Connie Nielsen

Denne lørdagen (27. mai) vil det skje mye i samfunnshagen, som har vært i drift i to år, bak bygningen til rektoratet ved Universitetet i Bialystok. Et froskeveggmaleri vil bli laget og en fellespiknik vil bli holdt her.

Foto: Pixabay/Illustrasjonsfoto

Lørdag (27. mai) fra kl. 13.00 i uthusene på ul. Świerkowa, rundt hageområdet, vil det bli laget et veggmaleri «The Frog Garden». Skaperne av det fargerike veggmaleriet vil være Julia og Angel, to personer som deltar i Academy of Social Mastery organisert i Białystok av 9twelfths-foreningen. En fellespiknik og et veggmaleri starter årets hage- og arrangementsesong.

– Froskehagen er en hage der alle kan trives. I det grønne, mellom sopp og mystisk kratt, finner du frosker som sender et positivt budskap og åreknuter som ser nysgjerrig ut. Frogology er froskepsykologi – styrkende, morsom og rørende ved hjelp av fine karakterer og gode ord. «Det skal vi gjøre i hagen», sier Julia og Angel.

Veggmaleriet er laget i samarbeid med Miss Dorys (Dorota Cieślik). Hun er utdannet psykolog og trener, jobber med ungdom, leder workshops, lager pedagogiske spillscenarier og organiserer prosjekter for å fremme kreativitet, åpenhet og kommunikasjonsevner. Han liker å delta i sosiale kampanjer organisert av kulturinstitusjoner og sosiale organisasjoner. Frøken Dorys er en av grunnleggerne av jentegatekollektivet Miau Kru og Station Praga Association. Han lager gatekunst, malerier og illustrasjoner. Han bor i Warszawa hver dag.

Og samfunnspikniken begynner klokken 16:00 med en oppsummering av Social Mastery Academy-programmet som ble organisert i 2021-23. Det er et omfattende personlig og samfunnsutviklingsprogram for unge i alderen 16-24 år. Personer fra tekniske skoler og fagskoler, som et slikt tilbud i mindre grad henvender seg til, samt fra mindre velstående familier som ikke kan benytte seg av tilbudet om private skoler eller betalte støtteprogrammer, er velkomne og oppfordres spesielt til å delta. Unge mennesker som går på akademiet har mulighet til å øve på ferdighetene de har tilegnet seg ved å organisere sine egne sosiale kampanjer samt samfunnsekspedisjoner. Deltakelse i Akademiet er gratis og finansieres av et tilskudd under Active Citizens – National Fund-programmet finansiert av Island, Liechtenstein og Norge under EØS-fondene.

Under pikniken blir det bevertning, opptreden av et ungdomsband, og animasjoner tilberedt av deltakerne og Akademiets trenerteam.

– Vi inviterer hjertelig alle våre nyutdannede, selvfølgelig med venner og familie, men også alle andre som ønsker å tilbringe en hyggelig lørdagsettermiddag i mai. Det er verdt å ta med et teppe til piknikdelen, du kan ta med egen snacks og drikke, men ikke ta med alkohol. Vi skal prøve å gjøre det morsomt og interessant! – inviterer Grzegorz Stefaniak, koordinator for Academy of Social Mastery.

You may also like

Leave a Comment