Home » Et merkelig problem med en journalist. Fotballspillerne som vant kampen var for hvite – polske og verdensnyheter – Stefczyk.info

Et merkelig problem med en journalist. Fotballspillerne som vant kampen var for hvite – polske og verdensnyheter – Stefczyk.info

by Erlend Loe

Hele livet har vi vært overbevist om at essensen av sportslig konkurranse, og spesielt å spille for landslaget, er at de beste eksponentene for en gitt idrett bør ta del i kampen. Kort sagt, det er ferdigheter, ytelse, erfaring og karakter som bør påvirke hvem som skal representere landet sitt i konkurransen. Det viser seg at i dag bør slike ting gå i baksetet og presentasjonen bør velges ut fra en viss paritet. Det er i hvert fall konklusjonen til BBC Sport-programlederen, som mente at det var for mange hvite spillere i det engelske kvinnefotballlaget.

Hva om de vant kampen? Hva om de ikke ga motstanderne en sjanse og beseiret dem 8-0, og dermed sikret opprykk til neste runde i fotball-EM for kvinner? For programlederen til det venstreliberale BBC-tv er ikke det nok til å kunne nyte seieren fullt ut. Problemet er at alle England-spillerne som dukket opp mot Norge i siste kamp var… hvite.

Dette er en historisk seier for England. I går kveld forsvarte spillerne våre territoriet sitt som løvinner i kvartfinalen. Dessverre var alle de 11 spillerne som kom på og de 5 som kom på hvite, noe som indikerer mangel på mangfold i kvinnekonkurransen. Kanskje Alex Scott [dawna ciemnoskóra gwiazda reprezentacji Anglii  – przyp .red.] burde hun gjøre noe med det? – BBC Sport-programleder Eilidh Barbour oppsummerte kampen.

Er det det sportskonkurranser handler om? Bør hudfarge være et kriterium for trenere når det kommer til lagsammensetning? Eller kanskje ikke bare? Kanskje vi snart får se tiden da kommentatorer mener det bør være likestilling i team på grunn av seksuell legning, hårfarge eller religion også? Og hva om mørkhudede jenter ikke vil spille fotball og heller vil være basketballspillere, volleyballspillere eller tredemøllekjørere? Vil de bli tvunget til å bli med i staben så lenge pariteten er riktig? Dette er ikke lenger toleranse, dette er ren venstrefascisme.

You may also like

Leave a Comment