Home » Et miljøvennlig sommercruise

Et miljøvennlig sommercruise

by Peter Østbye

Med grenser som gjenåpnes og helserestriksjoner gradvis opphevet, kan reisende gjenoppta sine gode vaner. Hoteller, campingplasser, organiserte turer … alle annonsene er grønne. Apropos å gå grønt, hvorfor ikke dra på et miljøbevisst cruise i sommer?

Neste juni legger Rivages du Monde ut på et spektakulært cruise i hjertet av Norges forrevne topper ombord på en luksuriøs ekspedisjonsyacht: World Explorer. Med sin lille kapasitet (maksimalt 130 passasjerer) og sin toppmoderne teknologi for å beskytte miljøet, snur dette siste generasjonsskipet hodet.

Hvordan kan du overse steile klipper, fossefall, stupe fjell, dype innsjøer og evig snø? Fra de røde husene i Lofoten til den majestetiske Trollfjorden og Geirangerfjorden (en UNESCOs verdensarvliste) byr Norge på grandiose panoramaer der uberørt natur avslører sine fineste juveler.

I Nordfjordeid kan reisende forvente en vill natur av isbreer på kryss og tvers av brede sprekker og innsjøer med turkist vann. Et annet stopp på dette cruiset er Bergen, landets vakreste by, en klynge av praktfulle fargerike hus sammenkrøpet som en gang var lagerbygninger og forblir et unikt vitnesbyrd om denne hanseatiske hovedstaden.

Et unikt skip…

Den helt nye World Explorer ble født i august 2019. Den avanserte teknologien gjør at den kan navigere trygt selv i de mest ekstreme områdene på planeten, til de enorme vidder av det antarktiske kontinentet. Det er også det perfekte kompromisset mellom en imponerende liner og en minimalistisk toppyacht.

Interiøret i World Explorer er elegant og minimalistisk. Fotokreditt: Riavgesdumonde

Dens lille kapasitet, begrenset til 130 passasjerer, gjør at den kan legge til kai hvor som helst i verden, anløpe de mest avsidesliggende havnene og oppmuntre til å lage ekstraordinære reiseruter til de mest uvanlige regionene. Om bord på World Explorer kombineres modernitet med eleganse og komfort. Dens elegante design inviterer reisende inn i et varmt og vennlig miljø.

Skipet har mange områder for avslapning, deling og observasjon som oppmuntrer til kontemplasjon og stillhet. Teknologien garanterer komfortabel og risikofri navigering i de mest avsidesliggende områdene i verden, uten å neglisjere vakker kystnavigasjon eller store havoverganger.

… miljøvennlig

Verden er vakker og alle vil nyte den. Men for det må den bevares. Rivages du Monde følger denne tilnærmingen med World Explorer. Denne falske yachten er utstyrt med hybridmotorer som lar henne utføre alle sine manøvrer i havner samtidig som den begrenser klimagassutslippene så mye som mulig. Dens elektriske trekkraft sikrer svært stabil og stillegående navigering i rolig sjø. Motorene er optimalisert for minimalt forbruk.

Når den stoppes nær kysten, lar dets nye dynamiske parkeringssystem det forbli på plass uten ankre, og optimaliserer bevaring av undervannsflora og beskyttelse av økosystemer. Den nye stabilisatorteknologien gir også bedre kontroll over skipets navigasjon, og begrenser dermed forbruket.

Alt gjøres om bord for å begrense avfallet så mye som mulig: vannforbruk, plastartikler, lagerstyring osv. Informasjon overføres digitalt på skjermer, noe som begrenser papirforbruket. Dermed oppfyller World Explorer fullt ut kravene til ansvarlig engasjement, som er en av kjerneverdiene til kysten av verden.

World Explorer er et av de første cruiseskipene som tar vare på miljøet. Fotokreditt: rivesdumonde

Nok et internt rammeverk

Den lille størrelsen ligner mer på en yacht enn en stor rutebåt (126 m lang og 19 m bred). Interiøret i World Explorer er imidlertid svært romslig og trivelig. Den ønsker sine passasjerer velkommen med det høyeste nivået av komfort. Hyttene er alle utadvendte og de fleste er på mer enn 20 m2 med salongområde hvor du kan nyte panoramautsikten. To hele dekk er dedikert utelukkende til fellesarealene.

Dekk 4 betjenes av en bred og romslig resepsjon og gir tilgang til forskjellige steder: auditoriet, den store explorer-loungen med bar, restauranten med velsmakende og raffinert mat, spillrommet, butikken og et uteområde hvor du kan slappe av med en drink eller spise lunsj. Dekket på toppen av skipet gir tilgang til den praktfulle utsiktssalongen med 180° utsikt, treningsstudioet, Spa by l’Occitane og det oppvarmede utendørsbassenget med 2 boblebad.

Den siste brua har helikopterplass og løpebane. World Explorer har derfor mange områder hvor alle kan finne privatliv eller nyte øyeblikk av å dele med andre passasjerer, avhengig av humøret deres.

You may also like

Leave a Comment