Home » Et «mindre forurensende» cruiseskip som anløper La Rochelle

Et «mindre forurensende» cruiseskip som anløper La Rochelle

by Peter Østbye

Det siste skipet til det franske cruiserederiet Rivages du monde, designet og bygget i Portugal i 2019, tok sitt første stopp i La Rochelle onsdag 11. mai, hvor denne aktiviteten gir næring til den politiske debatten. Imidlertid sies «World Explorer» å være en moderne båt, utstyrt med «state-of-the-art teknologier som respekterer miljøet».

«Vi har forbudt plast, det er bare glassflasker om bord. Vi publiserer ikke lenger programmer på papir. Båten er utstyrt med hybridmotorer, den har også mulighet for dynamisk posisjonering som unngår å slippe anker i havn for å bevare havbunnen. Dette er en kundeforespørsel og passer oss veldig godt fordi vi har følelsen av at temaet får mer og mer fart. Vi er glade for ledelsen”, ønsker administrerende direktør Mykola Pronin velkommen.


Alain Souleille (til høyre) og Mykola Pronin, president og administrerende direktør i Rivages du monde.

FRIEDRICH ZABALZA/SØRVEST

karbon reduksjon; «Karbondioksidreduksjon

De to Rolls-Royce hybridmotorene gjør det mulig for den nye rutebåten å navigere i fjordene i Norge og langs Svalbard i elektrisk modus, f.eks. B. kjøre langs Grønland eller gå opp Guadalquivir til Sevilla, men også stoppe i La Rochelle og i Bordeaux, redusere CO2-påvirkningen så mye som mulig. Dette er ikke en luksus for den svært høykvalitets liner. «Vi har uansett ikke noe valg, regelverket blir strengere», bemerker Alain Souleille, sjef for Rivages du monde.

«Cruiseindustrien blir ofte pekt ut, ikke nødvendigvis klokt, fordi de prøver så hardt»

Fra utslipp til sjøs eller i luften til motorstøy, internasjonale standarder for store cruiseskip blir stadig strengere. Operatørene vil ikke ha noe annet valg enn å tilpasse seg. «I tillegg til båtutvalg, har vi signert et partnerskap med Green Keeper som har som mål å kompensere passasjerenes karbonavtrykk med opptil 110 % fra 2023. En belønning vil komme en organisasjon til gode som installerer vindturbiner i India for å kjempe mot kullenergi. Vi har også en avtale med River Cleanup som har som mål å rydde opp i elver i Europa. Til slutt begrenser vi flyreiser til våre cruise. »

Likevel er


Likevel er «World Explorer» en luksusforing som tilbyr komfort på høyeste nivå.

FRIEDRICH ZABALZA/SØRVEST

«Cruiseindustrien blir ofte trukket frem, forsikrer Alain Souleille, ikke nødvendigvis klokt, fordi det krever mye innsats, det investeres kolossale summer i forskning. »

You may also like

Leave a Comment