Home » Et mirakel som ga litauerne en sjanse: Russisk håndverk beseiret Norge Sport

Et mirakel som ga litauerne en sjanse: Russisk håndverk beseiret Norge Sport

by Erlend Loe

Dette håpet ble løftet av russiske håndballspillere, som beseiret nordmennene som klare favoritter 23:22 (14:12) i Košice lørdag.

Etter denne seieren ble russerne ledere av gruppe F. De var de eneste som vant begge gangene og litauerne brøt 29:27 i mesterskapsåpningen.

Nordmennene (35-25 mot Slovakia) og Slovakia (31-26 mot Litauen) vant begge med en gang, mens litauerne har tapt begge kampene så langt.

Den eneste sjansen for litauere til å rykke opp til andreplass i gruppen nå ville være om russerne beseirer de slovakiske vertene og litauerne beseirer nordmennene i gruppens siste kamp. Det stemmer, målene må fortsatt telles.

Skulle litauerne, nordmennene og slovakene til slutt havne i gruppe F etter å ha vunnet, måtte de telle resultatene sine.

Nordmennene ligger for øyeblikket best (+10). Litauere og slovaker har minus 5, men våre spiller fortsatt med nordmenn. I dette tilfellet burde litauerne vinne med en forskjell på minst 8 mål mot laget som kom til EM og kun tenkte på å kjempe om medaljer.

Det er sant at nordmennene ikke er uovervinnelige for litauerne. For fem år siden i Vilnius, i uttaket til EM, vant laget vårt 32:29.

«Vi kommer til å gå til kampen, og uansett hvilken motstander vi spiller mot – vi skal prøve å vinne. Vi skal kjempe, det er viktig i det minste å spille bra, men jeg vil ikke utelukke en seier. Vi vant mot dem hjemme, det er ikke en uoverkommelig konkurrent», – uten å vite at landslaget fortsatt har en sjanse til å ta andreplassen i gruppen, sa Jean Gabriel Virbauskas fra Slovakia etter nederlaget.

Mandag spiller litauerne med nordmennene, som kjenner sin skjebne. Hvis russerne ikke slår slovakene i forrige kamp (uavgjort er heller ikke egnet), har vi ikke engang en teoretisk sjanse lenger.

You may also like

Leave a Comment