Home » Et nytt våpen for Ukraina. eksperter begeistret

Et nytt våpen for Ukraina. eksperter begeistret

by Catherine Monroe
  • – Vi må «lukke himmelen» over Kiev, Kharkiv, Dnepr, Zaporizja og Nikolaev. Det er også jernbaneknutepunkter og andre viktige steder. Vår etterspørsel er svært høy – stresset militærekspert Mykhailo Zhyrokhov
  • Etter hans mening vil det være behov for mange missilkomplekser av denne typen, siden levering av for eksempel 5-10 NASAMS-sett vil tillate beskyttelse av bare de viktigste byene eller objektene av strategisk betydning.
  • I følge en annen ekspert, Mykhailo Samus, vil reelle sikkerhetsgarantier kun gis ved overføring til Ukraina av American Patriot-systemer med en skytevidde på mer enn 100 km
  • Du kan følge informasjon om forsvar av Ukraina 24 timer i døgnet på nettsiden vår LEVENDE FORHOLD
  • Ytterligere viktig informasjon finner du på Onet-hjemmesiden. Hvis du ikke vil gå glipp av viktige nyheter – abonner vårt nyhetsbrev

Bare fra lørdag til mandag utførte russiske styrker 130 rakettangrep mot Ukraina og drepte dusinvis av sivile. Derfor Kievs mottakelse av NASAMS er kritisk – vi leser i Ukrinform.

– NASAMS er forskjellig fra Patriot-rakettkasterne og tjener litt andre formål. Det er et kort til middels rekkevidde system, likt (sovjetisk) Buk, men mer teknologisk avansert. Den avskjærer raketter, inkludert Iskander og Tochka-U ballistiske missiler, allerede i sluttfasen, det vil si rett før den treffer målet – vurderte militærekspert Mykhailo Zhyrokhov.

Etter hans mening vil det være behov for mange missilkomplekser av denne typen, siden levering av for eksempel 5-10 NASAMS-sett vil tillate beskyttelse av bare de viktigste byene eller objektene av strategisk betydning. – Vi må «lukke himmelen» over Kiev, Kharkiv, Dnepr, Zaporizja og Nikolaev. Det er også jernbaneknutepunkter og andre viktige steder. Vår etterspørsel er veldig høy – la samtalepartneren til Ukrinform-byrået til.

Resten av teksten under videoen

I følge en annen ekspert Mykhailo Samus ville reelle sikkerhetsgarantier kun gis ved å overlevere American Patriot-systemene til Ukraina med en skytevidde på mer enn 100 km, siden NASAMS har mye svakere tekniske parametere og er i stand til å treffe mål i en avstand på opptil 40 km

– Jeg er sikker på at vi senere også tar imot patrioter. Så vi vil begynne å ha et omfattende luftvern- og antimissilforsvarssystem bestående av kort-, mellom- og langdistansemissiler – understreket Żyrokhov.

Som rapportert av Ukrinform, eies NASAMS for tiden av 12 land rundt om i verden. Bortsett fra Fra USA og Norgesystemet brukes også av blant annet forsvaret Australia, Spania, Finland, Litauen og Indonesia.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sa mandag at Washington sluttfører en militær hjelpepakke som inkluderer et avansert luftforsvarssystem for mellomdistanse. USAs president Joe Biden skulle kunngjøre denne informasjonen i mellomtiden G7 ledersamtaler med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy.

Sullivan bekreftet dermed CNNs tidligere rapporter om at USA burde kjøpe NASAMS-systemet for Ukraina. Blant annet brukes våpnene til amerikanske Raytheon og den norske Kongsberg-gruppen til å forsvare luftrommet over Washington.

Takk for at du bor hos oss. Abonner på Onet nyhetsbrev for å motta det mest verdifulle innholdet fra oss.

You may also like

Leave a Comment