Home » Et skip driver utenfor kysten av Norge. Teamet som ryddet Suez-kanalen har blitt tilkalt for å få hjelp | Utenriksnyheter

Et skip driver utenfor kysten av Norge. Teamet som ryddet Suez-kanalen har blitt tilkalt for å få hjelp | Utenriksnyheter

by Thure Lindhardt

Se videoen
Aktivister blokkerte et skip med kull på vei til havnen i Gdansk

Et nederlandsk lasteskip har flytet i Norskehavet siden tirsdag da åtte av besetningsmedlemmene ble evakuert med fly. Fire av dem måtte hoppe i vannet for å redde seg, sier Agence France Presse. «Eemslift Hendrik» fraktet flere mindre skip fra Bremerhaven i Tyskland til Kolvereid i Norge. Mandag kunngjorde mannskapet at deler av lasten deres hadde forskjøvet seg på grunn av uværet. mislykkes motoren sviktet også. Så begynte skipet å drive mot norskekysten.

Plassering av Hendriks Eemslift, fra 7. april kl. 21.00. Kilde: marinetraffic.com

– Situasjonen ser ut til å være mer stabil, men det er fortsatt fare for velt, sier beredskapsdirektør Hans-Petter Mortensholm, AFP i Kystverket. «Vi ønsker at noen om bord skal ordne tauingen så snart værforholdene tillater det,» la han til.

De har ryddet Suezkanalen, nå skal de ta over det drivende skipet

Det nederlandske selskapet Smit Salvage, som var involvert i ryddingen av Suez-kanalen forrige uke, ble kalt inn for å hjelpe.

Torsdag vil det bli forsøkt å slepe det drivende skipet «Eemslift Hendrik». På grunn av vanskelige værforhold ble det utsatt til onsdag.

You may also like

Leave a Comment