Home » Et smertefullt tap i familien til en havnebypolitiker: en bror ble drept i Norge

Et smertefullt tap i familien til en havnebypolitiker: en bror ble drept i Norge

by Thure Lindhardt

Litauernes skjebne når de drar til utlandet for å tjene penger er ikke den samme. Søndag fikk Edmundas Kvedis, medlem av bystyret i Klaipėda, triste nyheter – broren Vladas ble drept i Norge.

«Situasjonen er verre enn den kunne vært fordi broren ikke bare døde, men også ble drept. Det lokale politiet handlet svært raskt for å arrestere den hovedmistenkte. Så jeg håper inderlig at rettferdigheten blir som den skal. Politiet informerte oss, alt var klart. En etterforskning pågår. Mistenkte nekter straffskyld, etter å ha ankommet Norge fra Polen. Politiet sa de ville levere så mye som mulig, forsikret oss om at de ville informere så fort som mulig. Vi kjenner ikke detaljene ennå. At den mistenkte har vært varetektsfengslet i lengre tid, sier havnebypolitikeren.

Pårørende vet foreløpig ikke om den drepte kjente den angivelige polakken, om noen brakte dem i kontakt og hvordan drapet skjedde. Politiet sa at de forventer å kunne gi pårørende flere detaljer om hendelsen innen slutten av uken.

Når pårørende kan begrave den avdøde er foreløpig ikke kjent, er det opp til etterforskerne.

E. Queders bror tjente til livets opphold i Norge i byggesektoren. Ektemannen, født i 1963, hadde dratt til dette landet med sin kone, og pengene trengte til å forsørge sønnen som studerte i Litauen.

Mannen som mistet broren sin innrømmet dessverre at brorens historie var en av mange andre arbeidsemigranter.

«Vi la merke til det da. Det er en fullstendig meningsløs, ulogisk død. Vi føler politiets profesjonalitet og trøster tanken på at nordmenn er spesielt oppmerksomme på denne typen kriminalitet. Dette er vårt første tap, og det er enda mer smertefullt. Mange slike hendelser skjer med våre landsmenn på farten, bare i den grad de ikke er særlig interessert før de berører dem. Men offisielle rapporter viser at alle slags situasjoner skjer hvert år, sier E. Kveder, som mistet broren sin.

Quaker var ett av syv barn i familien og hadde seks søsken.

Quederne kom fra Šilalė-distriktet til V. Queder bodde der da han dro til utlandet. Derfor holdes det hellig messe for de avdøde onsdag kveld i Šilalė-kirken.

You may also like

Leave a Comment