Home » Et sted som glorifiserer Norge rundt om i verden og hvordan man kommer seg dit

Et sted som glorifiserer Norge rundt om i verden og hvordan man kommer seg dit

by Gunnar Garfors

Og best av alt, så fort du kjører utenfor Bergen sentrum, utover de 7 kjente fjellene i Bergen, skifter været og regner det kontinuerlig i sentrum, forsvinner regnet et sted når du forlater området. Du kan reise rundt i fjordene hele året, vår, høst og vinter. Det er alltid noe å se her.

Før de legger ut på en slik tur er det mange som planlegger ruten i detalj og markerer stedene de virkelig ønsker å se. Dette kan spare mye tid. Men det er absolutt ikke obligatorisk. Dette er områdene rundt Bergen – uansett hvor du snur deg, uansett hvor du går – vil du definitivt stoppe opp og se deg rundt. Bekker renner fra alle kanter, brusende fossefall og panoramaet av fjell av ubestemmelig størrelse gleder øynene.

Nordmenn sier at den beste måten å utforske fjordene på er å kjøre til et punkt du velger, deretter laste sekken med mat og drikke og gå lange, lange mil for å utforske hele området.

Det er bare veldig viktig å ikke slappe av for mye. Husk imidlertid at du er i naturen og at noen veier kan være svært farlige. Det er mer enn én historie om ødelagte turister som vandrer bort fra et fjell eller blir så borte til siden at de har gått seg vill i dypet av en fjord. Så hvis du ikke har mye erfaring med lignende turer er det best å følge kartet.

Hvis du ikke er i humør eller redd for å kjøre til vakre fjorder selv eller for å snu i serpentiner, finnes det et annet, kanskje enda bedre alternativ. Ta toget Den imponerende togruten er kjent over hele verden.

Og bildene fra denne togturen har turnert i de mest kjente reisemagasinene, vist av turshow og alle slags reisende på sosiale nettverk. Det er vel ingen som har satt seg på det toget og syntes synd på det. Hvert minutt av det, hver bevegelse er noe spesielt.

Toget er eldgammelt ikke bare fra utsiden, men også fra innsiden. Som fra romanene til Agata Kristi. Eastern Express, som går fra Paris til Istanbul, fascinerte meg en gang veldig, jeg så for meg noe sånt.

Selve ruten strekker seg rundt 20 km og byggingen kostet rundt 20 millioner euro. Euro. Og på 20 km passerer du nøyaktig 20 tunneler. 1 million for hver tunnel. Euro. Her er den vakreste jernbanelinjen i verden for deg.

I sommersesongen er denne turen full og noen ganger er det mangel på seter. Og om høsten og vinteren er det mye roligere og jeg liker det veldig godt.

Hvorfor stopper toget midt på strekningen og hvordan gleder det passasjerene? Det får du vite i siste sending fra Orius Journey.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment