Home » Et vendepunkt i hopphistorien. «Hele vinterens viktigste konkurranse»

Et vendepunkt i hopphistorien. «Hele vinterens viktigste konkurranse»

by Erlend Loe

For første gang i historien har kvinner muligheten til å presentere seg på et skiflygingsanlegg.

Hele hoppmiljøet hadde ventet på dette øyeblikket. For første gang i historien har kvinner muligheten til å presentere seg på et skiflygingsanlegg. Konkurransen i Vikersundbakken skal kulminere i Raw Air Ladies Tournament. – Dameflyvninger er vinterens viktigste konkurranse – innrømmet Halvor Egner Granerud.

Et udødelig øyeblikk kommer. Etter år med fordeler og ulemper-debatter har drømmen til mange skihoppere gått i oppfyllelse. Du kan delta i skiflygingskonkurransen. Stor ære går til viseverdensmesteren i den store bakken, Maren Lundby, som var en av pionerene for å implementere denne ideen.

Mesteren av denne ideen var også lederen for World Cup Total Score – Halvor Egner Granerud.

– Dameflyvninger er den viktigste konkurransen denne vinteren. For folk som har et litt begrenset syn på livet, er det som å gi langfingeren, sier Nyheter til ABC.

– Jeg vil ikke gå inn på hva dameflyvningene brukes til utenfor hoppområdet. Likevel tror jeg de kan sees på som et symbol på likhet.

SE OGSÅ: Raw Air 2023 tidsplan og program. Når hopper polakker?

Sportslig leder for det norske landslaget, Clas Brede Brathen, har en lignende oppfatning om temaet.

«Dette vil være et av de største og viktigste øyeblikkene i skihopphistorien når det kommer til å flytte grenser,» kunngjorde han.

De får også følge av treneren til de norske skihopperne, Alexander Stöckl. Ifølge østerrikeren blir det en gjennombruddsdag for hele disiplinen.

– Dette er siste steg for å få damehoppingen rett. Det er ganske mange kvinner som virkelig kan fly bort og sette verdensrekorder, sa han.

Den aller første konkurransen i en skiflygingsbakke vil være den siste Raw Air Women’s-konkurransen. Under finalen i konkurransen, som finner sted på Vikersundbakken, er det beste voksne i turneringens «Femten»-klassifisering som vinner. Av denne grunn vil ikke arrangementet telle med i verdensmesterskapet for kvinner.

PN, Polsat Sport

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment