Home » Etter å ha studert effekten av skoger på planeten, har forskere kommet til en overraskende konklusjon: Ingen har forstått det ennå.

Etter å ha studert effekten av skoger på planeten, har forskere kommet til en overraskende konklusjon: Ingen har forstått det ennå.

by Thure Lindhardt

Det faktum at skog kan kjøle ned miljøet er faktisk overraskende. Ja, grønne planter absorberer karbondioksid, som er delvis ansvarlig for å bake planeten vår. Faktisk absorberer skoger mye sollys. En rekke forskere mente at skogens lave refleksjonspotensiale bare forverret temperaturen i dette området.

Men en ny studie viser at dette rett og slett ikke stemmer. Forskerne gjennomførte en modellering av effekten av skogplanting. Det vil si at de studerte effekten av ny eller nyplantet skog som oppsto 30.-45. april. Breddegrad vokser.

Forskerne ønsket å finne ut om mengden sollys de absorberte økte temperaturen i området. Modellene deres viser at skyer dannes oftere over skoger, noe som bidrar til å senke lokale temperaturer.

Og gresset renser luften, men skyene dannes mye mer aktivt over skogene. I tillegg viser satellittdata at skyer dannes tidligere i skoger og varer lenger. Som et resultat er skogområder dekket av direkte sollys lenger.

Ja, skog kan absorbere mer sollys, men naturen er balansert – det regner mye oftere. Dette ble nylig bekreftet av forskere fra Swiss Federal Institute of Technology i Zürich, som sier at skogplanting er en god måte å stoppe tørken på.

Hvis vi plantet et tre hvert år, ville landet vært et finere sted. Skogene er fulle av liv. Der er luften renere, vannet renere og det biologiske mangfoldet rikere.

Kilde: https://www.pnas.org/content/118/33/e2026241118

You may also like

Leave a Comment