Home » Etter det ødeleggende angrepet i Norge, den første hypotesen: Etterforskere snakket om angriperens sykdom

Etter det ødeleggende angrepet i Norge, den første hypotesen: Etterforskere snakket om angriperens sykdom

by Thure Lindhardt

En etterforskning av hendelsen, der en mann bevæpnet med pil og bue drepte fem mennesker i Norge denne uken, antyder at angrepet kan ha blitt utløst av «sykdom», sa politiet fredag.

– Den sterkeste hypotesen etter de første dagene av etterforskningen er at det er en sykdom i bakgrunnen, sa politiinspektør Per Thomas Omholdt til journalister to dager etter angrepet.

En norsk domstol beordret fredag ​​en mann som tilsto å ha drept fem personer i angrepet, holdt på et helseinstitusjon på grunn av psykiske problemer.

Espen Andersen Brathen, en 37 år gammel dansk statsborger som konverterte til islam og antas å være radikalisert, blir holdt på et medisinsk anlegg i fire uker, med de to første fullstendig isolert, avgjorde dommer Ann Mikalsen.

Nyheten kom etter meldinger om at angriperens psyke kan være kompromittert.

– Han ble overlevert til helseavdelingen torsdag kveld for å vurdere helsen, sier aktor Ann Iren Svane Mathiassen til AFP.

Som rapportert er det tvil om mannens psykiske tilstand og om han kan holdes ansvarlig for sine handlinger.

Mannen tilsto å ha drept mennesker i et angrep i Kongsberg.

Politiet sa torsdag at EA Brathen konverterte til islam og er kjent for politiet som en potensielt radikalisert person.

En psykiatrisk etterforskning ble åpnet av EA Brathen torsdag som kan ta flere måneder.

Politiet sa at Kongsberg-angrepet sannsynligvis var utløst av terrorisme, men tjenestemenn utelukket ikke muligheten for en psykisk lidelse.

– Det er ingen tvil om at akkurat denne handlingen ser ut som en mulig terrorhandling, men det er viktig at etterforskningen fortsetter og at vi identifiserer den mistenkte, sa Hans Sverre Sjovold, sikkerhetssjef i PST, på en pressekonferanse torsdag.

«Denne personen har gått av og på helsesystemet en stund,» la tjenestemannen til.

You may also like

Leave a Comment