Home » Etter en fin start i Polen, starter skaterne i Stavanger

Etter en fin start i Polen, starter skaterne i Stavanger

by Thure Lindhardt

Det polske laget startet cupkonkurransen med stor stil. Fordelen med bedre kjennskap til ruten i Arena Lodowa i Tomaszów ble hovedsakelig brukt av polske skatere. Når det gjelder sport og organisering, tok det polske laget utfordringen.

– Dette er den beste verdenscupkonkurransen så langt som har funnet sted i Tomaszów. Bortsett fra den første trofémedaljen på fire år, har konkurrenten vår oppnådd mange verdifulle resultater. Damelaget eller Kaja Ziomek over 500 meter i gruppe A var like bak pallen, og vi hadde også Natalia Czerwonka på topp ti – sier Konrad Niedźwiedzki, sportsdirektør i det polske hurtigløpsforbundet.

Zbigniew Bródka, som kom tilbake til startoppstillingen etter tre års pause, gjorde det veldig bra i verdenscuppen. Den olympiske mesteren fra Sotsji ga folk lyst til å delta i de fjerde olympiske leker. Med bronsemedaljen i masseløpet lørdag er starten i Beijing rett rundt hjørnet. Interessant nok er dette den første polske pallplassen i verdenscuppen siden Artur Wasi (nåværende landstrener) dukket opp i … Stavanger, dit konkurransen nå beveger seg. I Norge kan Bródka komme nærmere OL-starten på sin kronedistanse. 37-åringen ble nummer fire over 1500 meter i gruppe B i verdenscuppen i Tomaszów, og vil trolig kjempe best i Skandinavia.

SE OGSÅ: Verdenscup i hurtigløp: Vellykket start for polakker, nøkkelkonkurranser i desember

Sprintere er blant annet grunnlaget for konkurranse på lik linje med verdens beste. En av dem, Andżelika Wójcik, viste en meget god prestasjon over 500 og 1000 meter ved siste verdenscup i Tomaszów Mazowiecki.

– Når det gjelder første start i verdenscupen, synes jeg det er en god prestasjon. Det er fortsatt god plass til å kjøre bedre. Jeg er glad for at jeg klarte å sykle en lengre distanse i gruppe A – sier 25-åringen.

På grunn av den gode kondisjonen i starten av sesongen har Wójcik gode sjanser til å delta i de olympiske leker over to distanser. På 500 meter i verdenscupen er det klassifisert på trettende plass og på 1000 meter på femtende. I Stavanger har hun råd til nok et stort innskudd.

– Jeg ønsker å komme godt i gang på begge distansene individuelt og ikke nødvendigvis ha som mål å angripe lederne. Blir det et bra løp, kommer resultatet av seg selv.Det hadde også vært fint å stå på pallen med vennene mine i lagsprinten – legger Wójcik til.

SE OGSÅ: Verdenscup i hurtigløp: 13. plass fra Natalia Czerwonka og Piotr Michalski

Magdalena Czyszczoń står overfor sin eneste sjanse til å kvalifisere seg til OL-kvalifiseringen på 5000 meter i Stavanger. Med mål om å starte de olympiske leker i februar neste år, har ikke landets allroundmester råd til noen svakhetsøyeblikk denne helgen.

– Det blir ekstremt vanskelig å kvalifisere seg fordi kun tolv kvinnelige skatere skal tilbakelegge fem kilometer i Beijing. I Norge må Magda nå toppen av sin evne – mener Niedźwiedzki.

Før sesongen i PZŁS ble det antatt at våre skatere hadde råd til over ti billetter til de olympiske leker. Begynnelsen på kampen for Beijing går etter planen til de hvite og de røde. For øyeblikket har vi hypotetisk totalt sytten individuelle startrettigheter (vunnet av ni skatere) pluss to lagrettigheter. Marcin Bachanek (1500 meter) og Artur Janicki (massestart) ligger én og to plasser under «streken» i den nåværende OL-rankingen (den endelige rangeringen er basert på resultatene fra de tre beste verdenscupkonkurransene).

– Det er nasjoner som kan stille med fem spillere i enkelte konkurranser, men reglene tilsier at ved de olympiske leker kan maksimalt tre skøyteløpere fra ett land delta i konkurransen over en viss distanse – forklarer Niedźwiedzki. – Våre kvalifikasjoner forutsetter at dersom en bestemt deltaker får rett til å reise inn i landet, kan han bruke det selv i Beijing. I Polen har vi ikke en slik velstand som for eksempel i Nederland, som med den andre eller tredje «drakten» ikke ville vist noen i VM og derfor ville vi ikke trenge å bekymre oss for plassene i OL. Våre tjenester må leveres av de beste. Det ville ikke vært rettferdig for de som nå kjemper om de kvalifikasjonene – legger han til.

Den 15 personer store representanten for polske skatere i to grupper fløy til Norge. Sprinterne dro mandag kveld og allrounderne onsdag morgen. Verdenscupkonkurransen i Stavanger starter fredag ​​(19. november) og avsluttes søndag (21. november). Sendinger av alle konkurransedager på Polsat Sport News (fredag ​​fra 17:00 og søndag fra 16:05) og Polsat Sport Extra (lørdag fra 16:05).

pressemelding

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment