Home » Etter gårsdagens kaos på E18, forbereder Norge seg på nok en tøff kveld

Etter gårsdagens kaos på E18, forbereder Norge seg på nok en tøff kveld

by Gabriel Scott

Det kommer mye snø på Sørlandet i natt. Tjenestemenn beklager kaoset som fant sted på motorveien E18 i går og håper at denne situasjonen ikke gjentar seg i dag.

Operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt fortalte at det er mobilisert ressurser i rikelig med å forberede seg på utrykninger.

Det er allerede onsdag ettermiddag registrert trafikkork og kø på E18-veien øst for Brokelandsheia.

De som kjører på veien forteller at de er klare for en eventuell trafikkork – de har mat og drikke, de er klare til å overnatte i bilen.

E18-veien stenger østover til avkjøringen Stoakrysset i Arendal. Flere lastebiler sperrer veien. E18 i retning Oslo ble også sperret i Østerholtheia Agder fordi en lastebil sperret veien.

Senere ble det meldt at trafikkproblemene i Agder var løst og veier ryddet.

Nesten 2500 biler kjørte seg fast på E18 tirsdag kveld og natt på E18. Dette var fordi flere lastebiler ble sittende fast i kjørefeltet under kraftig snøfall.

Noen sjåfører er evakuert av politiet og Røde Kors.

På Sørlandet er det varslet enda mer snø de neste dagene. Meteorologisk institutt sendte onsdag ut oransje varsel.

Politiet har samlet seg i Beredskapsrådet for å hindre kaoset som brøt ut på E18 Tvedestrand i går. – Vi kan ikke tillate at noe slikt skjer igjen, sa Repstad, operasjonsleder i Agder politikammer.

Statens vegvesen har bevilget mer ressurser for å håndtere situasjonen. Målet er å sjekke den tekniske beredskapen til alle kjøretøy, spesielt lastebiler, under slike værforhold på E18.

«Vi er klare for en lignende situasjon i kveld. Så vi prøver å unngå kaos så mye som mulig. Vår jobb i dag er å takle situasjonen så godt som mulig. Det vil trolig være nødvendig å velge ut de som ikke er på Bør kjøre på veien, forklarte Ivar Thorkildsen i Statens vegvesen.

Statens vegvesen som er ansvarlig for hendelsen analyserer situasjonen for å finne ut hva som må gjøres annerledes.

De fleste sjåførene var sinte for at de måtte bruke mer enn en time på E18. Noen ble sittende fast på gaten i opptil syv timer.

Agders utrykningsleder Yngve Årøy beklaget overfor alle som kjørte seg fast på E18.

«På vegne av departementet ber jeg alle om unnskyldning for det de opplevde i går kveld. Jeg vet det var en fryktelig slitsom opplevelse. Jeg kan forsikre alle om at alt vil bli undersøkt og hvor vi har gjort feil, sa Årøy.

Han fant ut at mer snø ble klargjort neste dag.

Røde Kors forbereder også redningsarbeid.

Laget av nrk.no.

Vil du ha det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Etter gårsdagens kaos på E18, forbereder Norge seg på nok en tøff kveld

sfgdfg

You may also like

Leave a Comment