Home » Etter thrilleren gikk spanjolene foran franskmennene – med stor margin. Kvartfinalen i håndball-VM er bak oss

by Gabriel Scott

Det var en skikkelig sportsthriller. Nordmennene hadde alt for å eliminere spanjolene etter en times spill. De bommet imidlertid på sjansene og falt i bakken i fortvilelse etter to overtid. Det var rivalen som vant 35:34 og gikk inn i semifinalen i håndball-VM. Det samme gjorde franskmennene og beseiret tyskerne enkelt med 35:28.

Nordmennene startet kampen veldig bra, de utnyttet motstandernes problemer med å bygge opp angrep, de konstruerte raskt og fullførte aksjonene selv.Det resulterte i at de ledet 7:3, men mistet denne ledelsen like raskt. Spanjolene brukte fragmenter av spillet med fordel. De neste minuttene var veldig balanserte, men nordmennene var kun 13:12 opp til pause.

EN BORSTE MULIGHET FOR NORSKE

Ettmålsledelsen virket som en skikkelig skatt sent i andre omgang. Nordmennene vant 25:24, de hadde ballen og det var noen sekunder igjen. I stedet for å lete etter en skuddposisjon, sendte de imidlertid ballen videre og dommerne stoppet handlingen etter å ha signalisert passivt spill. En pasning var nok for spanjolene og Dani Duyshebaev utlignet kampen med et skudd i siste sekund.

Rollene ble snudd i tie-breaker. Det var spanjolene som ledet 29:28 og angrep. De gjorde ikke motstanderens feil, de så etter muligheter til å avslutte kampen med enda et mål, men de gjorde en feil i angrepet. De mistet ballen, motstanderen startet en lynkontring og førte til remis. I tillegg til sirenen fra frisparket forsøkte Joan Canellas å kaste, men ble blokkert. Nok en overtid måtte spilles.

MÅLKETT EN HELT

Bildet av spillet endret seg ikke, ingen av lagene kunne utvikle mer enn ett målovertak. Spørsmålet var hvem som skulle gå tom for tid eller om det ville gå til straffer. I kampens nest siste handling, leverte Dani igjen en strålende prestasjon, og scoret sitt femte mål og ledet Spania 35-34. Nordmennene hadde fortsatt sin sjanse, de bygget opp handlingen lenge og skapte en situasjon, men keeper Gonzalo Perez De Vargas oppførte seg meget bra i duellen med kantspilleren. Han slo tilbake, spanjolene tok igjen ballen og ventet til slutten av ekstraomgangene. Etter en stund koste de seg på dansegulvet.

FRANSKENS STILLE SEIER

I den andre kampen var den spenningen borte. Tyskerne fikk en flott start og ledet 7-4 og 11-7, men før pause stod franskmennene 16-16. I andre del gjentok scenariet seg litt, tyskerne tok ledelsen med 19:17, men denne tingenes tilstand varte bare en stund. Tricoloren forbedret definitivt effektiviteten til spillet i forsvar og utnyttet raskt tapet av rivalene. Og tyskerne tok feil i angrep, de hadde problemer med å få skytestillinger, og selv når de lyktes var de ofte ineffektive. Remi Desbonnet var også stor i mål. Til slutt ble resultatet fullstendig «spredt» og franskmennene vant 35:28.

Håndballspillerne kommer tilbake til Ergo Arena fredag. På. Semifinalekampen mellom Spania og Danmark starter klokken 18:00.