Home » Eufori i Norge. Nok en triumf i Four Hills-turneringen har vært ventet i seksten år

Eufori i Norge. Nok en triumf i Four Hills-turneringen har vært ventet i seksten år

by Erlend Loe

Euforien hersket i Norge etter at Halvor Egner Granerud vant Four Hills-turneringen. Han gjorde det med de høyeste totale poengene i arrangementets historie, og triumfen ble beseglet med en knockout i finaleserien i finalekonkurransen i Bischofshofen, Østerrike.

– Han vant ikke bare turneringen med en margin på 33 poeng over verdenscupleder Dawid Kubacki, men også med de høyeste totalpoengene i TCS-historien. I tillegg, som sist i konkurransen i Bischofshofen og på TCS, trengte han ikke å anstrenge seg, men han ga seg ikke og klarte det siste forsøket med glans – kommenterte dagsavisen «Dagbladet».

Media i Norge la merke til og satte pris på Kubackis klasse. – Selv om den kanskje ble litt distrahert av nyheten om at datteren hans ble født på fredag, viste den farligste rivalen fra Polen full profesjonalitet og var stor. Granerud var imidlertid enda bedre – bedømt på NRK fjernsyn.

Kanal TV2, som sendte konkurransen i Bischofshofen, husket at det var 16 år siden sist nordmannen vant TCS fordi Anders Jacobsen gjorde det i 2006/07-utgaven.

– Nå har vi Graneruda og med den nåværende tilstanden, bekreftet av styrkeprestasjon i siste hopp, er gullmedaljene i det kommende verdensmesterskapet i Planica innen rekkevidde – ble det bemerket.

Skiløperen tonet ned optimismen og forventningene, og sa at han ikke hadde tenkt på verdenscupen ennå. – Min største drøm har gått i oppfyllelse og det var mitt eneste mål for denne sesongen. Nå kan jeg slappe av og nyte hoppingen. Sju seire i åtte serier er resultatet av jevn, intens og slitsom trening gjennom sommeren, men som du ser har jeg gjort jobben min ganske bra, sa Granerud.

– Granerudas triumf er essensen av norsk idrett. Etter 16 års venting har vi en ny hoppkonge igjen. Det er synd at Kubacki mistet ham Grand Slam med seieren i Innsbruck, for triumfen ville bli total – skrev dagsavisen «Verdens Gang». (TRYKK)

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment