Home » EURO U-19 med deltakelse av Polen. Tidsplan, ansatte, hvor skal du se?

EURO U-19 med deltakelse av Polen. Tidsplan, ansatte, hvor skal du se?

by Catherine Monroe

3. juli starter U-19 EM på Malta, hvor representanter fra Polen vil delta under ledelse av Marcin Brosz. Totalt 8 lag skal delta i turneringen, den første rivalen til de hvit-røde blir Portugal. Nedenfor finner du den viktigste informasjonen om U-19 EURO, troppen vår og favorittene til å vinne hele konkurransen.

EM i fotball under 19 år som involverer Polen

Turneringen på Malta finner sted fra 3. til 16. juli. Kampen om mesterskapstittelen begynner med gruppespillet, der åtte lag er delt inn i to grupper. Den første kampen i turneringen blir en kamp mellom Polen og Portugal på den lille stadion i Paola. Vertene, som gjør sin U-19 EURO-debut, åpner sin første kamp mot Italia tre timer senere.

Turneringen vil bli spilt på fire stadioner i tre byer i denne øynasjonen. Den største av disse, Ta’Qali Stadium, har plass til nesten 18 000 tilskuere og Polen skal spille den siste kampen i gruppen mot Italia der. De resterende fasilitetene har en kapasitet på ikke mer enn 4000 seter og ligner stadionene til beskjedne førstedivisjonslag i Polen.

Det andre laget sammen med Malta som debuterer på et arrangement av denne størrelsesorden er Island.

Polens U-19-landslag returnerer til europamesterskapet etter mange år

Etter flere år med eventyr i Górnik Zabrze, fikk Marcin Brosz sjansen til å lede det polske landslaget, og så langt gjør han det meste ut av det. Polakkene spilte sist i 2006 i U19-EMda de arrangerte turneringen. Etter 17 år var de igjen blant de beste lagene på det gamle kontinentet, men veien gjennom kvalifiseringsrundene var ikke enkel.

I den andre fasen av mesterskapets kvalifiseringsturnering var det bare det beste laget i gruppen som kunne regne med billetter til Malta. Polakkene konkurrerte i gruppe med Israel, Serbia og Latvia. Biało-Czerwoni avsluttet kampen med samme antall poeng som Israel, men sikret seg førsteplassen takket være en bedre målrekord.

Opptredenen på U-19 EURO er allerede en stor suksess, men Brosz-spillerne forventer mye mer. Så langt har vi kun opptrådt to ganger på dette arrangementet (2004 og 2006) og Vi klarte aldri å forlate gruppen. Stangen vil imidlertid bli satt veldig høyt ettersom Portugal og Italia er favoritter til å ta de to øverste plassene i gruppen.

Polen møter også en potensielt svakere side fra Malta, men vertene vil helt sikkert bli drevet av støtten fra hjemmefansen. Polakkene må vise sine ferdigheter for å kjempe om opprykk til topp fire.

Inndeling i grupper og spill av polakker. Hvor kan du se U-19 EURO?

Gruppe A Gruppe B
Polen Spania
Portugal Hellas
Italia Norge
Malta Island

Marcin Brosz sine spillere starter turneringen med kamp mot Portugal, tre dager senere er de vertskap for turneringsvertene og siste gruppespill blir mot Italia. Nedenfor er en detaljert plan for alle møter med Polen:

  1. Spill: Polen – Portugal (3. juli, 18:00) Hibernians Stadium, Paola
  2. Spill: Malta – Polen (6. juli, 21:15) Centenary Stadium, Ta’Qali
  3. Spill: Italia – Polen (9. juli kl. 18.00) Ta’Qali stadion, Ta’Qali

Alle landslagskamper sendes på åpen TV TVP Sport og på nettsiden til allmennkringkasteren.

Satser på U-19 EURO. Hvem er favoritten?

Vi vil ikke overraske noen her fordi favorittene til å vinne hele turneringen inkluderer de beste seniorfotballlagene. Spania er på topp, men bookmakere har plassert Portugal og Italia bak. Dette viser hvilken vanskelig oppgave den hvit-røde vil møte. Sjansene for vår representasjon ble anslått til å være på nivå med Norge, kun Hellas, Island og Malta er under.

Polens lag for U-19-EM

Marcin Brosz har kalt opp 21 spillere til Malta som vil kjempe om en historisk suksess ved U-19 EURO. De fleste av dem spilte imidlertid kvalifiseringer Laget vil mangle flere nøkkelfigurer. Vi snakker hovedsakelig om Maxim Oyedele. Manchester United-fotballspilleren spilte 9 av 10 kamper for laget under Marcin Brosz og kunne regne med en plass blant de elleve første.

Den sentrale midtbanespilleren vil imidlertid ikke reise til Malta ettersom de røde djevlene har antatt at Oyedele vil forberede den nye Premier League-kampanjen med førstelaget. Bortsett fra ham Filip Koperski, Szczepan Mucha og Jan Żuberek vil være fraværende. Unge spillere sliter med leddbåndsskader og finner sitt beste igjen.

Liste over spillere kalt opp av Marcin Brosz for U-19 EURO:

Målvakt:
Slawomir Abramowicz (Jagiellonia Bialystok)
Aleksander Bobek (LKS Lodz)
Oliver Zych (Aston Villa)

Forsvarer:
David Bugaj (SPAL)
Igor Drapinski (Wisla Plock)
Jakub Lewicki (Jagiellonia Bialystok)
Viktor Matyevich (Hellas Verona FC)
Milosz Matysik (Jagiellonia Bialystok)
Kacper Przybylko (Wisla Kraków)
Viktor Smolinski (KKS Kalisz)

Hjelper:
Milosz Brzozowski (Hansa Rostock)
Iwo Kaczmarski (Empoli FC)
Mateusz Kowalczyk (LKS Lodz)
Antoni Kozubal (GKS Katowice)
Igor Strzalek (Legia Warszawa)
Kacper Urbanski (Bologna FC)

Angriper:
Dominik Biniek (Blackurn Rovers)
Mateusz Kowalski (Parma Calcio)
Jordan Majchrzak (Roma)
Junior Nsangou (Blackburn Rovers)
Tomasz Pieńko (Zaglebie Lubin)

Tidsplan for U-19 EM på Malta

Gruppespillet vil finne sted fra 3. til 10. juli, med semifinale tre dager senere. Finalen er berammet til 16. juli på National Stadium i Ta’Qala.

Gruppespill Kampdag 1: 3.-4 juli
Gruppespill kampdag 2: 6.-7 juli
Gruppespill, kampdag 3: 9.-10 juli
Semifinaler: 13. juli
Finaler: 16. juli

Tidligere vinnere av U19-EM

  • 8 – Spania (2002, 2004, 2006, 2007, 2011, 2012, 2015, 2019)
  • 3 – Frankrike (2005, 2010, 2016)
  • 2 – England (2017, 2022), Tyskland (2008, 2014)
  • 1 – Italia (2003), Portugal (2018), Serbia (2013), Ukraina (2009)

ST kampanjekode

You may also like

Leave a Comment