Home » Euro Women’s 2022: Møt kvinner og jenter inspirert av Lioness Fitness i Euro

Euro Women’s 2022: Møt kvinner og jenter inspirert av Lioness Fitness i Euro

by Connie Nielsen

For en niåring Evelyn Bull Det har vært en spesielt spennende sommer med Leeds. Han spiller fotball for Calverley United Juniors og holder fast ved UEFA European Women’s Championship.

«Når jeg ser løvinnene gjøre det bra, blir jeg veldig glad,» sier hun og. «Jeg så vennskapskampen mot Nederland i juni, og det var veldig spennende fordi jeg liker laget veldig godt. Det er veldig gøy å se dem spille i det virkelige liv.»

Evelyns favorittspiller i England er keeper Mary Earps, som hun skrev en ode til i form av en akrostikus. [with the first letter of each line spelling out the athlete’s name]. Den siste linjen er «Spesial for meg!»

Evelyn Bull observerte løvinner i juni (Bilde: Rich Bull)

Evelyn ble først fotballfan for et år siden da hun så Leeds United på TV, og når det kom til EM for kvinner ble hun hekta. «Jeg har akkurat begynt å spille,» sier han. «Jeg trener tirsdag kveld. Alle er veldig hyggelige der, og vi kan spille de riktige kampene. Jeg liker det

«Når jeg ser løvinner spille, vil jeg trene hardere, og det er hyggelig å se kvinner gjøre det, fordi kvinner bør vite hvordan de spiller fotball også. Jeg liker det fordi det betyr at alle er like og at alle kan spille fotball. Jeg er veldig glad for at de har det bra, for det ser ut som de har jobbet veldig hardt.»

I West Sussex, en 10 år gammel fotballfan Darcy Burrage er fortsatt uklar etter forrige ukes kamp mellom England og Spania og løvinnenes 2-1-seier. «Å se løvinnen spille inspirerte meg fordi det først så ut som Spania ville vinne,» sier han, «men England kjempet og viste at du aldri skulle gi opp.

«Jeg elsker å se England fordi det er veldig spennende, spennende og god underholdning.» Darcy dro til kampen med faren Mark. «Min far har vært på mange herre- og damekamper,» sier han, «og sa at det var en av de beste kampene han noen gang har sett.»

Selv om bare seks år gammel Lilla boks Hun har blitt koblet til det engelske landslaget de siste ukene, og deltok på en ukentlig kamp i ungdomsseksjonen til det lokale Stafford-fotballlaget.

«Jeg sov ikke lenge for å se kampene,» sier han. Til bursdagen hennes ba hun moren om fotballdrakter fra England og Manchester med spillernes navn på baksiden. «Jeg liker veldig godt å spille fotball,» sier hun, «og jeg lærer også mye.»

Lilah Cann og moren Megan på EM-kampen mellom England og Norge (Bilde: Megan Cann)

Lilahs mor Megan, en veldedighetskommunikasjonsansvarlig, spiller for Sporting Khalsa FC, trener to ganger i uken og spiller søndagskamper. Hun har vært vitne til drastiske endringer i kvinnefotballen på førstehånd. «For tjue år siden der jeg bodde var det ingen jenter, så jeg spilte for det lokale guttelaget da jeg var 10,» sier han.

«Jeg var en merkelig jente som handlet. Det var utrolig å se løvinnene gjøre det så bra. Faktisk fanger ikke ordet «utrolig» hvor flott det føles, jeg finner ikke de riktige ordene.

«Vi var på England-Norge-kampen, og å se et så fullt stadion for damelaget gjør alt så verdifullt ettersom fotball har fordommer mot menn.

«Da vi startet jenter hadde vi ingenting, vi hadde gamle sett fra menn, vi hadde ingen penger. Å se at kvinnefotball er en sport i seg selv og ikke bare herrefotball er virkelig rørende.

«Kvinnefotball fyller stadionene. De yngre jentene som går på nå har fotballidoler.

Bilder av Lilah Cann: Megan Cann Credit.  Kom fra @meganCann_ via Twitter Direktemelding.  Disse bildene viser 6 år gamle Lilah Cann som spiller alene eller sammen med sin mor, Megan Cann, en spiller og fotballfan, til EM for kvinner i England og Norge.  Alt sendt av mor med tillatelse til bruk.  Bilde levert av Kasia Delgado
Megan Cann spilte for det lokale guttelaget i en alder av 10 år (Bilde: Megan Cann)

Hva sier hun når folk forteller henne at de bare liker herrefotball mer og at kvinnefotball ikke er så bra?

«Hvis det ikke er din sak, så er det ikke din sak,» sier Megan, «men det er ingen grunn til stadig å sammenligne det med fotball for menn. Kvinner prøver ikke å spille herrefotball, de er kvinner som driver med sport og de gjør det veldig bra.

«Disse kvinnene er profesjonelle, de er her for å bli, det vil bli flere profesjonelle kvinnelige fotballspillere, de vil vokse og de vil være her i veldig lang tid.

«Fotball for kvinner har blitt utestengt av FA. siden 50 år [women were banned from playing at FA-affiliated grounds]vi klatrer fortsatt på stigen, men se hvor flott kvinnefotball allerede er, selv om mennene var 50, var vi ikke det.»

nå 31, Sophie Gillet har spilt fotball siden han var fire, og spilte for Norwich City. Hun har også vært trener siden hun var 16 og er for tiden trener og manager for det lokale under 16 jentelaget og Norfolk kvinnelag.

«I fjor deltok jeg egentlig aldri i EM for menn,» sier han, «men EM for kvinner er veldig viktig for meg. Damelaget mitt sendte meldinger frem og tilbake om hvor bra England spilte, hvilke spillere som var deres favoritter. Det var mye hype og det er utrolig.»

Gillett følte seg «ganske emosjonell» da han så den utsolgte åpningen av EM for kvinner i 2022 da England spilte mot Østerrike foran nesten 70 000 tilskuere på Old Trafford.

Det er ikke bare løvinnene som gjorde ham i godt humør, men også forståsegpåerne, spesielt deres reaksjon på Georgia Stanways vinner mot Spania som førte England til semifinalen.

«Å se Ian Wright, en enorm, lidenskapelig talsmann for kvinnefotball, feire et Stanway-mål med eks-spilleren Alex Scott var utrolig, og så ga det meg gåsehud da de viste scener med folkemengder som feiret på puber i London på TV.» Gillett husker .

«Jeg har alltid sagt at kvinnefotball aldri blir behandlet på samme måte som herrefotball, og småsynte mennesker kommenterer spillet på en sexistisk måte når jeg snakker om det på sosiale medier, men hvis du ikke liker det, ikke gjør det se det. Jeg og kvinneteamet mitt møttes på en lokal pub for å se England, og det var en flott mulighet.

I februar, foran EM, tok Gillett ungdomslaget sitt til England mot Spania-kampen på Carrow Road Stadium i Norwich City. «Jentene plukket opp så mye av det at de skranglet. Løvinner inspirerer en hel generasjon.»

You may also like

Leave a Comment