Home » Eurofer: Lavere etterspørsel etter stål i 2023

Eurofer: Lavere etterspørsel etter stål i 2023

by Catherine Monroe

Dette er en litt mer optimistisk prognose sammenlignet med forrige vurdering i oktober, da organisasjonen forventet at etterspørselen skulle falle med 1,9 prosent. skriver Reuters.

«Vi arbeider med det vi har advart om de siste månedene. Energikriser, inflasjon, ulike problemer i forsyningskjedene og de enestående kostnadene ved å redusere karbonavtrykket i kombinasjon med massiv billig import representerer en giftig cocktail for industrien – forklarte Axel Eggert, administrerende direktør i Eurofer.

I tredje kvartal, perioden med de siste dataene, falt etterspørselen etter stål og stålprodukter med 11,2 prosent. opptil 32,2 millioner tonn. Dette var det laveste beløpet siden pandemien startet. Sektoren bør komme seg gjennom 2024 når etterspørselen vil øke med 1,4 %. Dette er imidlertid svært usikkert avhengig av energipriser, krigen i Ukraina, inflasjon og forsyningskjeder.

Lavere etterspørsel etter stål fortsatte til tross for motstandskraften til stålfabrikanter, bilprodusenter og byggefirmaer, hvis virksomhet økte med 4 % i tredje kvartal. Importen falt 17,2 % i kvartalet. Det var imidlertid det første fallet siden 2021 på grunn av lavere etterspørsel. Importen økte med 35 %. fra 2020 til 2022 – ifølge de årlige dataene som administreres av Eurofer.

You may also like

Leave a Comment