Home » Europa har overgått Kina i antall enhjørninger

Europa har overgått Kina i antall enhjørninger

by Thure Lindhardt

Foto av Judita Grigelytė (VŽ)

Europa har gått forbi Kina med startups verdsatt til mer enn 1 milliard dollar. Antall amerikanske dollar – de såkalte enhjørninger – ettersom Kina strammet inn regelverket i bransjen, skriver Wall Street Journal, ifølge en årlig undersøkelse av Atomico.

I mellomtiden har det dannet seg 98 enhjørninger hvert år i Europa (forfatterne inkluderer 27 EU-medlemmer og ytterligere 18 land, inkludert Storbritannia, Norge og Sveits), noe som utgjør totalt 321.

Europa ligger også foran Kina når det gjelder oppstartsinvesteringer: venturekapitalfond investerte 77 milliarder euro i det europeiske markedet fra januar til september. 45 milliarder dollar i Kina. USD.

Til sammenligning: Investeringsinntektene i Europa nådde 48 milliarder euro i fjor. 52 milliarder dollar i Kina. USD.

Ifølge Tom Wehmeier, Atomicos partner, har antallet nye enhjørninger og mengden innsamlet risikokapital nådd rekordhøye nivåer i Europa.

I 2021 strammet kinesiske regulatorer kontrollen over giganter som Alibaba, Didi Global og Tencent, noe som vekket bekymring blant andre IT-markedsaktører.

Europa, i mellomtiden, tiltrekker seg aktivt investeringer i nye teknologisektorer, inkludert amerikanske aksjefond, og tilbyr investorer mer stabilitet og forutsigbarhet sammenlignet med Kina og til og med USA.

«Usikkerhet er ugunstig for investorer,» sa Wehmeier. «Europas stabilitet er et godt grunnlag for å bygge et sunt teknologisk økosystem, og det er enda yngre.»

Gjengivelse av informasjon fra BNS nyhetsbyrå i media og på nettsider er forbudt uten skriftlig samtykke fra UAB BNS.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi informerer deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», registersenteret etc. Kilder.

You may also like

Leave a Comment