Home » Europa League oppsummering: klubber viser støtte til Ukraina; Barcelona slo Napoli for å gå videre | fotballnyheter

Europa League oppsummering: klubber viser støtte til Ukraina; Barcelona slo Napoli for å gå videre | fotballnyheter

by Peter Østbye

Klubber over hele Europa viste sin støtte til Ukraina da Europa League og Europa Conference League runde av 16 lag ble avsluttet torsdag.

I forkant av deres andre etappe av Europa League-sluttspillet i Napoli, ble Barcelona- og Napoli-spillerne avbildet med et «Stop War»-banner.

Atalantas Ruslan Malinovskyi, ukrainsk internasjonal siden 2015, viste meldingen «Ingen krig i Ukraina» under trøya etter å ha scoret to mål på Olympiacos.

Taras Kacharaba, en av hans internasjonale lagkamerater, ble drapert i et ukrainsk flagg etter Slavia Prahas seier over Fenerbahce i Europa Conference League. Han og lagkameratene hadde også på seg trøyer der det sto «We are with Ukraine» for håndtrykket før kampen.

Det var også en rekke støttedemonstrasjoner fra tribunen, med Dinamo Zagreb-supportere som satte opp et banner hvor det sto «Støtte til det ukrainske folket». Fans av den norske klubben Bodo/Glimt, som slo Celtic ut av Conference League, viftet massevis med ukrainske flagg for å vise sin solidaritet.

Bilde:
Dinamo Zagreb-fans på Maksimir Stadium viste sin støtte til det ukrainske folket under det knappe samlede nederlaget mot Sevilla

Oppsummering: Barca scorer gratis på 16-siste

Bilde:
Tidligere Arsenal-spiss Pierre-Emerick Aubameyang fortsatte sin strålende start på livet i Barcelona med et mål i Napoli-seieren

Barcelona Trykk på det høyeste giret for å slå Napoli 4:2 borte torsdag og seiler inn i andre runde av Europa League med totalt 5:3.

Jordi Alba førte Barca i det åttende minuttet av andre etappe av knockout-runden-kvalifiseringen med et sjeldent smell mot sin svakere høyrefot, og Frenkie de Jong bar katalanerne gjennom med et feiende skudd etter å ha blitt knust av en frodig hæl fra Ferran Torres. blitt rystet.

Lorenzo Insignes straffe ga Napoli håp, men Gerard Pique gjenopprettet Barcas tomålsledelse like før pause.

Pierre-Emerick Aubameyang la til en fjerdeplass i andre omgang og scoret for fjerde gang på to kamper etter å ha scoret hat-trick i La Liga i Valencia søndag. Matteo Politano reduserte til to mål i det 87. minutt.

ranger avanserte til 16-delsfinalen takket være en livlig 2-2 hjemmekamp mot Barca Borussia Dortmund foran et bøllete Ibrox-publikum for å gå 6-2 sammenlagt.

James Tavernier ga Rangers en perfekt start ved å score et straffespark midtveis i første omgang, men mål fra Jude Bellingham og Donyell Malen før pause ga Dortmund ledelsen den kvelden.

Nok et Dortmund-mål ville ha tvunget til ekstraomganger, men Rangers-kaptein Tavernier førte de skotske mesterne tilbake med sitt andre mål for natten.

Ekte Betis også avansert ved å holde Zenith St. Petersburg til en målløs hjemmekamp og en 3-2 seier sammenlagt. Russerne ble nektet et sent mål som ville ha sendt kampen til overtid da en VAR-sjekk oppdaget en feil i forberedelsene til Dmitri Chistyakovs angrep.

portugisisk side braga iscenesatte en fantastisk sving for å slå lensmann Tiraspol 2-0 hjemme og utlignet 2-2, tvinge fram ekstraomganger og straffer, de vant 3-2.

Tidligere seks ganger vinner Sevilla svettet for å nå 16-delsfinalen da de ble slått 0-1 Dynamo Zagreb og måtte tåle en nervøs 10-mannsfinale før de gikk videre 3-2 sammenlagt.

porto måtte også trekke seg dypt i pausetid for å vinne sin plass i 16-delsfinalen, uavgjort 2-2 Lazio snike seg gjennom totalt 4-3. RB Leipzig vant 3-1 ekte selskap Fremgang 5-3 totalt i løpet av Atalante hamret Olympiakos 3-0 for å fullføre en 5-1 samlet seier.

You may also like

Leave a Comment