Home » Europeiske bokhandlere holder sammen

Europeiske bokhandlere holder sammen

by Peter Østbye

«Fra Rise Bookselling-programmet inviterte vi åtte bokhandlere til å delta i showet, og knytter nye forbindelser på tvers av kontinentet mens vi jobber med å forbedre og dele kunnskapen vår på tvers av landegrensene.», fastslår IEBF.

BBPlus ble grunnlagt i 2021 sammen med Italian Publishers Association og Bologna Fair. Utviklingen parallelt med arrangementet har som mål å nå et bredere profesjonelt publikum rundt om i verden. Ulike handlinger utføres for dette formålet. Og Rise Bookelling er nå en av dem.

På programmet, nettverk og opplæring, for et ambisiøst program: Resilience, Innovation and Sustainability, for the Improvement of the Library – det engelske akronymet resulterer i RISE, med denne undersøkelsestermen. Det er et treårig program medfinansiert av EU, som har som mål å styrke kapasiteten til de som jobber i bokbransjen ved å fremme tilgang til banebrytende teknologier.

ALIRE-foreningen, medlem av EIBF, gir noen detaljer:

RISE Bookelling vil jobbe innenfor tre prioriterte områder:
– Utvikle det økologiske potensialet i bokhandelen
– Bygg et mer mangfoldig og inkluderende fellesskap av bokhandlere
– Styrke grenseoverskridende bokhandel og europeisk verdi.

Mål 1: Gi spesifikk opplæring for bokhandlere

Mål 2: Oppretting av grenseoverskridende nettverk og utveksling av beste praksis.

Mål 3: Fremme av forskning og dialog

EIBF postet også noen bilder og sammendrag Aktiviteter foreslått til bokhandlerne som opprettet dette prosjektet. To dager med oppdagelse både av det italienske markedet og av lesevaner og lesere i de ulike vertslandene. Norge, Irland, Romania, Latvia og Storbritannia var representert, noen kom i stort antall.

You may also like

Leave a Comment