Home » Europeiske og asiatiske byer med «karakter»: flyruter for vårferien

Europeiske og asiatiske byer med «karakter»: flyruter for vårferien

by Connie Nielsen

«Når vi analyserer reisemuligheter og kommuniserer med flyselskaper, merker vi en tendens til at litauere har mer varierte alternativer sammenlignet med perioden før pandemien – flere og flere reisende ser etter mer aktiv kunnskap, nye opplevelser, europeiske og asiatiske byer og attraksjoner. Reisende er fornøyd med de populære veibeskrivelsene som har kommet tilbake etter pandemien, som Island, som tiltrakk seg litauere året før eller før pandemien, sier Aurimas Stikliūnas, sjef for lufttjenesteavdelingen ved litauiske flyplasser.

Den nordligste hovedstaden i verden

Reykjavik, hovedstaden på Island, er en av Islands mest fargerike byer, trukket av en dyp historie sammenvevd med vikingtradisjoner og et fascinerende naturlandskap skulpturert av isbreer. Navnet på hovedstaden kommer fra de første innbyggerne på øyene – de norske vikingene, som kalte bosetningen Reykjavik eller «Røykebukta». Ved landing på øya så besøkende først en kaskade av damp som steg opp fra de varme kildene.

Utforsking av Islands uvanlige landskap begynner ved landing på Reykjavik lufthavn, og etter hvert som du drar innover i landet, vil du bli fascinert av de ensomme hyttene og lavahellene som strekker seg på hver side.

En måte å bli kjent med den islandske hovedstaden på er å spasere gjennom gatene og se nærmere på omgivelsene. Du vil ikke se skyskrapere sveve på himmelen her, men byen vil trollbinde deg med sin «karakter», spesielt hvis du ser den ovenfra, for eksempel fra tårnet til kirken i Halgrim (Hallgrimskirkja).

Hvis du vil legge til fantastiske bilder til profilene dine på sosiale medier, er dette et must i dypet av landet og besøke Landmanaloigar Colorful Mountains, Goodliffen Falls, Grand Geyser og Thingvedlir National Park. Før du flyr hjem, anbefales det å gjenoppleve reiseopplevelsen ved de utendørs varmtvannsbassengene i Den blå lagune. Her kan du nyte et fantastisk naturpanorama og et mineral- og gjørmebad i det geotermiske badet.

Etter pandemiens restriksjoner blir direktefly fra Vilnius lufthavn til Reykjavik igjen operert av Wizz Air. Å bli kjent med dette landet er ofte ikke nok – etter å ha besøkt Island om våren eller sommeren, kommer reisende ofte tilbake om vinteren, siden ting varierer på forskjellige tider av året.
En kombinasjon av europeisk og asiatisk kultur – Jerevan

Veien med fantastisk natur, kulturell opplevelse og kaukasisk mat fører til Jerevan. Eldre enn selve Roma er denne asiatiske byen full av kontraster – etter flere tusen kilometer føler du at du har reist tilbake i tid. Wizz Air har tilbudt flyreiser fra Vilnius lufthavn til Jerevan siden slutten av mars.

Armenia er rikt på klostre, kirker og andre religiøse steder. Vaharsapat nær Jerevan blir ofte referert til som det lille Vatikanet med sine mange bevarte bygninger og ruiner. Senteret skal huse verdens eldste katedral i Echmiadzin. innskrevet på UNESCOs verdensarvliste. I utkanten av byen kan du se et mesterverk av middelalderarkitektur i Armenia – ruinene av Zvartnoc-katedralen, også et UNESCOs verdensarvsted. Lenger unna Jerevan, i et område omgitt av klipper, finner du Garni-tempelet, Sanahino og Hahpat og andre klostre.

Den eksklusive attraksjonen er et enormt, 22 meter høyt monument, Mother Armenia Monument, som står i en enorm park. Yerevan-folk er også stolte av sine kaskader – trapper dekorert med blomster og kunstverk. En tur til Sevansjøen, som armenerne kaller havet, anbefales for de som søker avslapning. Her ligger landets mest imponerende feriesteder, og roen omgir landskapet rundt innsjøen.


Jerevan

Jerevan


Fargerik romantisk Budapest

Direkte fra Kaunas lufthavn flyr flyselskapet Raynair til den ungarske hovedstaden, populær blant reisende. Denne byen regnes som en av de vakreste i Europa. Budapest ligger på begge sider av Donau, og er fortryllet av majestetiske slott, broer, en rik kulinarisk arv og et sant paradis for elskere av arkitektur i alle tidsepoker og stiler.

Et fantastisk panorama av byen kan sees ved å klatre 235 moh. høyden av Mount Gelert. Sikteåpningen fra toppen vil definitivt få deg til å trekke frem telefonen eller kameraet, og du kan også nyte mineralvannets helbredende egenskaper her.

Mange av Budapests severdigheter er på UNESCOs verdensarvliste. Byen er også et anbefalt reisemål for velværeelskere – det er rundt 80 geotermiske kilder og badstukulturen dateres tilbake til romertiden. Budapest tiltrekker seg kulturinteresserte så vel som romantiske underholdere eller gourmetmatentusiaster. Ofte referert til som Øst-Europas Paris, fortjener den tittelen som en av Europas mest romantiske byer.


Budapest

Budapest

© matkaesplanas.lt

Detaljert informasjon om direkte flyinstruksjoner på litauiske flyplasser og landenes krav til reisende er tilgjengelig i en spesiell polape.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsider, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og der samtykke er innhentet, må DELFI krediteres som kilden.

You may also like

Leave a Comment