Home » Eurovision 2022. Krystian Ochman i finalen! Resultater fra den andre semifinalen

Eurovision 2022. Krystian Ochman i finalen! Resultater fra den andre semifinalen

by Gabriel Scott

Eurovision 2022. Resultater etter den andre semifinalen. Hvem tok seg til finalen?

Den andre semifinalen, som fant sted 12. mai i Torino, Italia, hadde deltakere fra 18 land, inkludert Krystian Ochman, som representerte Polen. Alle konsertene ble sendt fra klokken 21 på TVP1 og den offisielle Eurovision-kanalen på YouTube.

Vi møttes rundt klokken 23.00 neste finalister i den 66. Eurovision Song Contest. Blant artistene som opptrer på scenen i Torino i dag, får vi se representanter i lørdagens finale Polen, Belgia, Tsjekkia, Aserbajdsjan, Finland, Estland, Australia, Sverige, Romania og Serbia!

La oss huske: Finalen vil også inneholde representanter for landene, altså de fem store: Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Spania og Italia.

Eurovision 2022. Krystian Ochman i finalen!

«Hvem trenger Andrea Bocelli med Ochman!» – Polakkens opptreden ble signert på den offisielle Eurovision Twitter-kontoen. Krystian Ochman presenterte sangen «River» i Torino.

«Sangen handler om å strebe etter indre fred. Vi bekymrer oss ofte for ting som ikke har skjedd ennå. Vi planlegger fremtiden. Senere blir vi stresset når ting ikke går etter planen vår.Fremtiden er rett og slett uforutsigbar. Vi må forstå at vi ikke har kontroll over visse ting, og da vil vi kunne oppnå harmoni i livet» – sa artisten i et intervju med Onet Kultura før forestillingen.

– Kanskje fordi disse resultatene vil bli annonsert etter finalen, vil vi ikke bekymre oss om Polen går til finalen fra 10. plass eller om vi ender opp igjen på 11. eller 12. plass. Det kan vise seg at Krystian rykker fra førsteplass til finalen for første gang i semifinalehistorienhva jeg ønsker for ham. Hvis han var den andre, ville han gjentatt historien til Edyta Górniak, og jeg tror det ville blitt en stor suksess – kommenterte Artur Orzech i dag, som publiserte et opptak helt dedikert til Eurovision på YouTube.

– For å være ærlig: sangen hans er veldig merkelig, men sangeren selv er veldig dyktig. Sjansene er vanskelige å bedømme fordi jeg ikke kjenner de andre sangene. For meg har Eurovision vært et mysterium i mange år fordi det virkelig kan overraske deg. Kanskje Ochmans seier er årets overraskelse? Vi får se snart, men jeg vil understreke – representanten vår synger ganske rent, noe som er et stort pluss, men han kunne hatt en mye bedre sang – kommentert i et intervju med Onet Elżbieta Zapendowska.

Som en påminnelse, etter den første semifinalen gikk mer enn ti landslag videre til finalen, inkludert Sveits, Armenia, Island, Litauen, Portugal og Norge.

I finalen på lørdag får vi også se blant annet representasjon av Ukraina Kalush orkestersom har vært klar favoritt til å vinne hele den 66. utgaven av konkurransen i noen uker nå. På slutten av den ukrainske forestillingen ble følgende ord uttalt fra scenen: «Takk for at du støtter Ukraina».

– Vi håper at neste års Eurovision kan finne sted i et nytt, gjenoppbygd og samlet Ukraina. Enda vakrere enn før krigen – Oleh Psiuk, sangeren til Kalush Orchestra, snakket med Bartosz Sąder i et intervju.

«Det ble klart i de første minuttene av åpningen av den 66. Eurovision Song Contest Torino-scenen vil finne sted i en virkelighet fri fra krigens redsler og storpolitikkens kompleksitet. Som allerede annonsert av European Broadcasting Union, er hele arrangementet ment å forbli en ikke-politisk musikkfestival. Under krigen får musene tie – men Eurovision-showet må fortsette» – leser vi i reportasjen om åpningen og den første semifinalen i Eurovision 2022.

Resten av artikkelen er tilgjengelig under videoen

Eurovision 2022. Når er finalen?

Ti landslag gikk videre fra hver semifinale til det avgjørende stadiet i konkurransen. I den store finalen, i tillegg til de 20 kandidatene som ble plukket ut i semifinaleduellene, har representanter for de s.k. De fem storeSå grunnleggerne:

  • Tyskland – Malik Harris, «Rock Stars»
  • Frankrike – Alvan & Ahez, «Fulenn»
  • Spania – Chanel, «SloMo»
  • Storbritannia – Sam Ryder, «ROMMANN»
  • Italia – Mahmud & BLANCO, «Brividi».

Alt om Eurovision 2022-konkurransen på Onet Kultura

Eurovision 2022. Hvem dukket opp i II. semifinale? Komplett deltakerliste

Finland – Rasmusen, «Jezebel»

Israel -Michael Ben David, «IM»

Serbia – Contracta, «In Corpore Sano»

Aserbajdsjan – Nadir Rustamli, «Fade To Black»

Georgia – Circus Mircus, «Lock Me Up»

Malta – Emma Muscat, «Jeg er det jeg er»

San Marino – Achille Lauro, «stripper»

Australia – Sheldon Riley, «Ikke det samme»

Kypros – Andromache, «Ela»

Irland – Brooke, «Det er rikt»

Nord-Makedonia – Andrea, «sirkler»

Estland -Stefan, «Håp»

Romania – WRS, «Llamame»

Polen – Krystian Ochman, «River»

Montenegro – Vladana, «Pust»

Belgia – Jeremie Makiese, «Miss You»

Sverige – Cornelia Jakobs, «Hold meg nærmere»

Tsjekkia – Vi er Domi, «lyser ut»

(asr)

You may also like

Leave a Comment