Home » EUs samholdspolitikk. Kommisjonen kunngjør Regiostars 2021-konkurransevinnere – Regional Policy

EUs samholdspolitikk. Kommisjonen kunngjør Regiostars 2021-konkurransevinnere – Regional Policy

by Gabriel Scott

12.02.2021

EU-kommisjonen kunngjorde i dag 2021-vinnerne av Regiostars-prisen for de beste samholdspolitiske prosjektene i EU.

Årets Regiostars-konkurranse hadde rekordmange bidrag (214) og 14 156 personer stemte i kategorien Publikumspris.

Elisa, kommissær for samhold og reform Ferreira sa:Gratulerer med ti i 2021. Vinnere av EUs samarbeidspolitiske prosjekter. De er forbilder for alle som vil bruke EU-penger til å forbedre folks liv. Jeg håper de vil inspirere mange andre over hele kontinentet. Faktisk, på Regiostars Awards har vi sørget for at det er fortreffelighet og innovasjon over hele Europa. Alt du trenger å gjøre er å finne dem og gjøre dem offentlige slik de fortjener. Vi vil fortsette å lete etter dem og støtte dem.»

Prisene består av fem kategorier og en offentlig sympatipris:

  • Smart Europe: Enhancing the Competitiveness of Local Businesses in the Digital World (kategori 1) – Prisen gikk til det belgiske prosjektet «Integration 3D metal printing». Prosjektet støtter utrullingen av metall 3D-utskriftsteknologi i små og mellomstore bedrifter (SMB) gjennom en svært innovativ integrert kunnskaps- og teknologitilnærming. Denne ideen kan lett overføres til andre industrielle tradisjoner.
  • Grønt Europa: Grønne og motstandsdyktige samfunn i urbane og landlige områder (Kategori 2) – Tildelt ICCARUS-prosjektet (Gent knapt op) for et unikt finansielt oppussingsprogram for boliger for 100 sårbare huseiere i Gent, Belgia. Dette prosjektet har en sterk sosial dimensjon og kan lett overføres til andre steder, inkludert mindre utviklede regioner, og til andre sektorer.
  • Prisen i kategorien «Just Europe: Promoting Inclusion and Combating Discrimination» (kategori 3) gikk til prosjektet «TREE – Training for Integrating Refugees in the Euregio», som legger til rette for integrering av flyktninger gjennom en behovsbasert læreplan for kvalifiseringen. program for fagfolk som arbeider med flyktninger og migranter og for «sosial oversettelse»-tilretteleggere. Vinnerne kommer fra Nederland, Tyskland og Belgia.
  • Prosjektet Traveling Solidary Cannery ble tildelt i kategori 4 «Urban Europe: Promoting Green, Sustainable and Circular Food Systems in Functional Urban Areas». Prosjektet gir vanskeligstilte mennesker året rundt tilgang til sunn og anstendig mat til rimelige priser. Det skaper også nye arbeidsplasser innen produksjon, gjenvinning, logistikk og markedsføring av lokale produkter, samt produkter som ikke selges i supermarkeder eller i overskuddsprodukter. Vinneren er fra Belgia.
  • Årets tema er «Fremme grønnere mobilitet i regionene. 2021 – European Year of Railways (Kategori 5) – Vinneren er North-West Multimodal Transport Hub-prosjektet fra Storbritannia og Irland. Prosjektet vil øke jernbanekapasiteten, sikre en sterk balanse mellom sykling, offentlig transport og aktive mobilitetstjenester i Londonderry og oppmuntre til en overgang fra bil til offentlig transport.
  • Til slutt gikk den offentlige sympatiprisen til BEGIN-prosjektet, som samler byer, innbyggere og interessenter for å i fellesskap utvikle blå og grønne infrastrukturprosjekter i 10 byer i Nederland, Storbritannia, Sverige, Belgia, Norge og Tyskland. Målet for prosjektet er opptil 30 %. redusere faren for flom og forbedre levekårene. Andre offentlig anerkjente prosjekter inkluderer Balkan Road (kategori 1), Baltazar (kategori 3), Digital Farming Specialist (kategori 4) og Transporte A Pedido (kategori 5).
READ  Den tyrkiske presidenten truer med å utvise 10 ambassadører

Viktige fakta

Regiostars Awards har eksistert siden 2008. En årlig konkurranse arrangert av Kommisjonen: den har blitt et europeisk kvalitetsmerke for EU-finansierte prosjekter under Cohesion Policy som viser en innovativ og inkluderende tilnærming til regional utvikling.

Hvert år konkurrerer hundrevis av prosjekter i fem kategorier: Smart Europe, Green Europe, Just Europe, Urban Europe og Year of the Year. Publikum kan stemme på prosjektet med flest likes fra alle finalistene som konkurrerer om publikumsprisen.

Regiostars har inspirert regioner til å føre en stadig mer effektiv regionalpolitikk i EU ved å tilby felles løsninger og utnytte mulighetene deres best mulig.

You may also like

Leave a Comment