Home » EUs samholdspolitikk. Kommisjonen kunngjør vinnerne av REGIOSTARS-prisen 2021 – Regionalpolitikk

EUs samholdspolitikk. Kommisjonen kunngjør vinnerne av REGIOSTARS-prisen 2021 – Regionalpolitikk

by Gabriel Scott

12.02.2021

EU-kommisjonen kunngjorde i dag vinnerne av REGIOSTARS Awards 2021. Denne prisen deles ut til de beste samholdspolitiske prosjektene i EU.

Årets REGIOSTARS-konkurranse fikk rekordmange søknader (214) og 14.156 personer stemte på publikumsprisen.

Eliza, kommissær for samhold og reform Ferreira sa:Jeg gratulerer de 10 vinnerne av utlysningen av forslag om EUs samholdspolitikk 2021. Du er et forbilde for alle som ønsker å forbedre livet sitt med EU-midler. Jeg håper de vil inspirere mange flere mennesker over hele kontinentet. REGIOSTARS-konkurransen viste at det finnes flotte mennesker og innovatører over hele Europa. De må bare finnes og bringes frem i lyset slik de fortjener. Vi vil fortsette å lete etter dem og fortsette å støtte dem.»

Det deles ut priser i fem kategorier og én publikumspris.

  • I kategorien «Smart Europe: Improving the konkurranseevne til lokale selskaper i den digitale verden» (kategori 1) gikk prisen til det belgiske prosjektet «Integration of 3D metal printing». Prosjektet støtter innføringen av tredimensjonal metalltrykkteknologi i små og mellomstore bedrifter (SMB) gjennom en svært innovativ, integrert kunnskaps- og teknologitilnærming. Denne ideen kan lett brukes på andre områder av den industrielle tradisjonen.
  • I kategorien «Green Europe: Green and Sustainable Communities in Urban and Rural Areas» (Kategori 2) ble prisen gitt til prosjektet «ICCARUS (Gent knapt op)» for å tilby et unikt økonomisk rehabiliteringsprogram for 100 sårbare huseiere i Gent, Belgia. Dette prosjektet har en sterk sosial komponent og er lett å gjennomføre andre steder, inkludert mindre utviklede regioner, og i andre sektorer.
  • I kategorien «A Just Europe: Promotion of Inclusion and Non-Discrimination» (Kategori 3) går prisen til prosjektet «TREE – Training for the Integration of Refugees in the Euregio», som støtter integrering av flyktninger gjennom et behov- basert opplæringsprogram for flyktninger og migranter samt et kvalifiseringsprogram for sosialtolker. Vinnerne kommer fra Nederland, Tyskland og Belgia.
  • Traveling Solidary Cannery-prosjektet mottok en pris i kategori 4 «Urban Europe: Promoting green, Sustainable and Sustainable Food Systems in Functional Urban Areas». Prosjektet sikrer at vanskeligstilte mennesker har tilgang til sunn mat hele året i rettferdig forsyningskjede til rimelige priser. Samtidig bidrar det til å utvikle en rekke nye yrker som fokuserer på produksjon, gjenvinning, logistikk og markedsføring av lokale produkter, samt usolgte produkter eller overskudd fra supermarkeder. Vinneren er fra Belgia.
  • Vinneren av det årlige temaet «Promoting Green Mobility in the Regions: European Year of Railways (2021)» (Kategori 5) er North West Multimodal Transport Hub fra Storbritannia og Irland. Dette prosjektet skal øke jernbanekapasiteten, sikre en stabil balanse mellom tjenester for sykkelbrukere, kollektivtransport og aktiv mobilitet i Londonderry og lette overgangen fra privat til offentlig transport.
  • Til slutt gis Public Sympathy Award til BEGIN-prosjektet, som bringer byer, innbyggere og interessenter sammen for å i fellesskap skape blå og grønne infrastrukturprosjekter i 10 byer i Nederland, Storbritannia, Sverige, Belgia, Norge og Tyskland. Prosjektet har som mål å redusere flomrisikoen med opptil 30 % og forbedre livskvaliteten. Andre offentlig anerkjente prosjekter var Balkan Road (Kategori 1), Baltazar (Kategori 3), Digital Farming Specialist (Kategori 4) og Transporte A Pedido (Kategori 5).

Generell informasjon

REGIOSTARS-priskonkurransen er en årlig konkurranse arrangert av kommisjonen siden 2008. Det har blitt et europeisk merke for fortreffelighet for EU-finansierte samholdspolitiske prosjekter som viser en innovativ og integrerende tilnærming til regional utvikling.

Hundrevis av prosjekter konkurrerer hvert år i fem kategorier: «Smart Europe», «Green Europe», «Fair Europe», «Urban Europe» og årets tema. Allmennheten kan stemme på sitt favorittprosjekt ved å velge vinneren av publikumsprisen blant alle finalistene.

Ved å finne løsninger på felles utfordringer og gripe de største mulighetene, har REGIOSTARS-konkurransen inspirert regioner til å føre en stadig mer innflytelsesrik EU-samholdspolitikk.

You may also like

Leave a Comment