Home » Evergrande snakker om ytterligere nedgang i salget og risiko for konkurs

Evergrande snakker om ytterligere nedgang i salget og risiko for konkurs

by Thure Lindhardt

Foto av Grego Baker (AFP / Scanpix)

Kinas eiendomsselskap Evergrande kunngjorde tirsdag at det forventes å gjenoppta salget i september, noe som innebærer en ytterligere forverring av selskapets situasjon.

Selskapet kunngjorde i årsregnskapet, som det leverte på Hong Kong-børsen tirsdag, at det forventer at ytterligere salg vil bli gjort i september. Dette vil føre til ytterligere inntekter for konsernet, som igjen vil ha en betydelig negativ innvirkning på selskapets kontantstrøm og likviditet.

Selskapet gjentok sin advarsel til investorer om risikoen for vår konkurs og mulige rettslige skritt dersom investorer velger å få tilbake investeringene sine på denne måten.

Selskapet har solgt kontinuerlig siden juni.

September er vanligvis måneden da kinesiske eiendomsselskaper annonserer høyere salgsvolum. Imidlertid har ytterligere negative medieoppslag undergravd gruppens tillit til potensielle kjøpere, sa selskapet.

Moni Group-aksjen falt 11,87 % til HKD 2,97 tirsdag i Hong Kong. Siden begynnelsen av året har den mistet 80 % av verdien.

Ifølge Ra utvikler Evergrande eiendomsprosjekter og selger leiligheter som kjøpere vanligvis forhåndsbetaler før byggingen er fullført. Det er for tiden 778 prosjekter under bygging i 223 byer i Kina. Den kunngjør også samarbeid med mer enn 860 kjente selskaper over hele verden.

Men ifølge Financial Times er betalingene hans til leverandører og entreprenører i Danmark i form av veksler. Forrige uke rapporterte Evergrande at likviditetsproblemer, inkludert fakturering med leverandører, hadde sett prosjekter i gang.

Evergrande forsøkte nylig å selge noen av virksomhetene sine, inkludert China Evergrande New Energy Vehicle og Evergrande Property Services. Hun tilbød også å selge sin Bstin i Hong Kong.

Så langt har ikke testene gitt noen resultater.

Bloomberg sa tirsdag, siterer ikke navngitte kilder, at den kinesiske regjeringen velger et team av regnskapsførere og juridiske eksperter for å undersøke selskapets økonomi.

Dette kan være et tidlig tegn på fremtidig gjeldsrestrukturering. Dette er en av de største operasjonene i sitt slag i landets historie. Så langt har regjeringen i Guangdong-provinsen, der Evergrande ligger, allerede avslått kjøpssøknaden fra sjefen for Evergrande, sa nyhetsbyrået.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. kilder