Home » FA-cupen: Manchester City i semifinalen, flere Haaland-mål

FA-cupen: Manchester City i semifinalen, flere Haaland-mål

Manchester City-spillerne kom til semifinalen i FA-cupen med 6-0 hjemmeseier mot Burnley. Norges Erling Haaland fortsatte sin fantastiske scoringsrekke med tre mål.

Lederen av mesterskapet, det vil si baksetet til Ekstraklasa, var ikke et vanskelig hinder for den engelske mesteren, selv om han med suksess kjempet tilbake i en halvtime. Haaland brøt motstanden fra gjestene i det 32. minutt, og scoret ytterligere to mål i det 35. og 59. minutt før trener Pep Guardiola tok ham av banen.

SE OGSÅ: Tirsdag kom han til kvartfinalen i Champions League, en dag senere … ble han far

Tirsdag scoret nordmannen fem mål mellom det 22. og 57. minutt i Champions League-kampen mot RB Leipzig (7-0), den spanske treneren ga ham også en pause, selv om toppscoreren ønsket seg flere mål. Guardiola forklarte senere at Haalands liv ville bli kjedelig hvis han satte en Champions League-rekord på 22. Til dags dato har ingen klart å score seks mål i en kamp i disse konkurransene.

Nordmannen ble den yngste spilleren i historien til å score 30 mål i Champions League. Han har nå 33 seire og trengte bare 25 kamper, det færreste noensinne.

Haaland ble også Manchester Citys toppscorer for sesongen tirsdag med 39 mål, ett mer enn Tommy Johnson i 1928/29-konkurransen. Lørdag forbedret han rekorden til 42 mål.

Rett før Haaland forlot banen sørget Julian Alvarez for 4-0. Innbytter-Norges Cole Palmer scoret i det 68. minutt, og de argentinske verdensmesterne scoret to ganger i det 73. minutt for å utligne.

I de innledende rundene hadde Manchester City slått ut blant annet Chelsea og Arsenal.

De resterende kvartfinalene spilles på søndag, hvor Manchester United møter Fulham, Brighton tar imot Grimsby og Sheffield United møter Blackburn Rovers.

FA-cupen er den eldste fotballkonkurransen i verden – i fjor markerte det 150-årsjubileet for den første finalen.