Home » Facebook: Ønsker ingen andre enn Putin døde

Facebook: Ønsker ingen andre enn Putin døde

by Peter Østbye

Facebook og Instagram har ganske strenge regler for hatytringer og dødsrop. Disse har nettopp endret seg og gjelder ikke russiske tropper og Putin.

Facebook og Instagrams tilnærming til hatytringer er… merkelig og selvmotsigende. På den ene siden kan du få forbud bare for å være dum, på den andre siden forblir mange hatord uten administratorene til begge nettsidene. Det endrer ikke det faktum at du ikke kan ønske noen død på Facebook og Instagram. Med mindre det er Putin.

Du kan ønske Putin død

Dette ble annonsert av selskapet Meta, eier av Facebook og Instagram Med umiddelbar virkning tillater den hatytringer på sine nettsider, men under forutsetning av at den er rettet mot russiske soldater eller Vladimir Putin og Alexander Lukasjenka. Samtidig er ikke Mark Zuckerberg og selskapet enige med vanlige russere, det vil si sivile.

Gitt den pågående invasjonen av Ukraina, har vi gjort et midlertidig unntak for de som er berørt av krigen for å uttrykke voldelige følelser overfor inntrengerne.

sa en meta-talsmann for BBC.

De nye reglene gjelder blant annet russere, ukrainere og polakker. Det er imidlertid noen unntak. Selv om det er mulig å ønske Putin død, er det fortsatt ikke tillatt å spesifisere et spesifikt sted eller metode for attentat. Trusselen må ikke ramme noen andre og må rettes spesifikt mot Putin eller Lukasjenka.

I mellomtiden forbereder Russland seg på å løsrive seg fullstendig fra det globale internett. Facebook, Twitter og Instagram er allerede blokkert der.

Se: Russland forbereder straffer for teknologiselskaper. Dumme tenner gjør vondt

Bildekreditt: Shutterstock (Frederic Legrand)

Tekstkilde: BBC World

You may also like

Leave a Comment