Home » FC København før kampen mot Rakow Czestochowa

FC København før kampen mot Rakow Czestochowa

by Erlend Loe

FC København har spilt fem ganger i gruppespillet i Champions League. Og hennes største suksess på internasjonalt nivå er kvartfinalen i Europa League for tre år siden.


Med sine drøye 31 år er det én klubb som skal kjempe mot Raków Częstochowa i gruppespillet i Champions League. FC København ble stiftet i 1992, kort tid etter Danmarks sensasjonelle triumf i EM, som et resultat av sammenslåingen av to «gamle» klubber. Kjoebenhavns Boldklub, grunnlagt i 1876, og Boldklubben 1903, grunnlagt tidlig på 1900-tallet. Siden den gang har «Lions» vunnet 15 av 31 sesonger i Superligaen, grunnlagt i 1991.

Du har erfaring

FC København representerte Danmark fem ganger i gruppespillet i Champions League. For siste gang i 2022/23-sesongen og den eneste gangen dette laget kom seg ut av gruppen i kamper 10/11. På det tidspunktet tok laget andreplassen – bak Barcelona – og kom til 16-delsfinalen. Han ble eliminert etter rivaliseringen med Chelsea, tapte den første etappen 2-0 hjemme og spilte målløst borte.

I tillegg til Champions League, spilte dette laget også syv ganger i Europa League-gruppen og det var i disse konkurransene det oppnådde sine største suksesser på internasjonalt nivå. I sesongen 19/20 kom «Løvene» til kvartfinalen. Eliminering av Celtic Glasgow og Istanbul Basaksehir i knockout-fasen. København tapte mot Manchester United i kvartfinalen. Vi vil minne om at det var en pandemi-sesong og kun én kamp på nøytral bane avgjorde semifinalen. Det danske laget tapte 1-0 for sine engelske rivaler i Köln etter ekstraomganger.

tøffe rivaler

Forrige sesong møtte København meget sterke motstandere i Champions League-gruppen. Manchester City, Borussia Dortmund og Sevilla. De vant ikke en eneste kamp, ​​men igjen led de ikke et eneste hjemmetap, alle kampene endte uavgjort. De fremtidige Champions League-vinnerne scoret ikke på Parken Stadium, og det var den første av bare to kamper hele sesongen der Citizens ikke scoret.

Denne sesongen startet FC København Champions League fra andre kvalifiseringsrunde. Hun vant enkelt mot islendingen Breidablik og vant begge kampene (2:0 og 6:3). Den neste fasen var mye vanskeligere. Hjemme spilte løvene målløst med Sparta Praha, og uavgjort 1-1 i den tsjekkiske hovedstaden betydde ekstraomganger og straffer. I dem viste danskene seg å være bedre.

salgsrekord

Jacob Nestrup, dagens trener for København-laget, har hatt ansvaret for laget siden 20. september i fjor. Han erstattet den sparkede Jess Thorup, hvis assistent han tidligere hadde vært i nesten to år. Under hans ledelse vant laget fem ganger i klubbens historie og deres første dobbel på seks år, nemlig ligaen og den danske cupen. Det er bemerkelsesverdig at FC København ble nummer to i Superligaen etter hovedfasen, bestående av 22 runder. Men i avslutningen gjorde de det bedre enn Nordsjealland og var 4 poeng foran det laget.

FC København slo salgsrekord i sommer. Håkon Arnar Haraldsson flyttet til Lille for 15 millioner euro. Dette er et 20 år gammelt islandsk talent som opptrådte i den danske hovedstaden da han bare var 17. Å selge unge, talentfulle spillere er en vanlig praksis hos Lions. For et år siden betalte Leicester City 14 millioner euro for 20 år gamle hjemmesnekret Victor Kristiansen.


Les også:


For to år siden dro Jonas Wind til Wolfsburg, og Mohamed Daramy ble fotballspiller for Ajax Amsterdam. Begge spillerne fikk 12 millioner. Når det gjelder overganger til klubben, var det foran denne sesongen det mest omtalte ankomsten av en Premier League-spiller. Mohamed Elyounoussi, den norske landslagsspilleren, har ikke kostet København en krone, og han er en spiller som har spilt 79 kamper i den engelske toppserien for Southampton.

1
En gang
FC København deltok i europeiske cuper med det polske laget. I den tredje kvalifiseringsrunden av LKE-sesongen 20/21 (en kamp ble spilt) ga ikke det danske laget Piast Gliwice en stor sjanse. Han vant 3-0.


Foto. .twitter/fck.dk/en


huske – Selvfølgelig er vi der for deg i kiosker og supermarkeder. Du kan også kjøpe oss i elektronisk format. Fortsett selvfølgelig å lete etter oss www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment