Home » Fem personer drept i bueskyting i Norge

Fem personer drept i bueskyting i Norge

by Thure Lindhardt

En mann bevæpnet med pil og bue drepte fem personer og skadet to i Kongsberg i Sørøst-Norge onsdag, politiet utelukker ikke terrormotiver. Hun ble informert klokken 18.13 og arresterte den mistenkte klokken 18.47.

Den mistenkte er en 37 år gammel dansk statsborger bosatt i Kongsberg, opplyser norsk politi i en melding offentliggjort fra onsdag kveld til torsdag. «Vi bestemte oss for å bekrefte denne informasjonen fordi det er mange rykter om gjerningsmannen som sirkulerer på sosiale nettverk, noen» [mettant en cause] Folk som ikke har noe å gjøre med de alvorlige gjerningene som er begått,» la hun til.

– Vi kan dessverre bekrefte at det er flere skadde og dessverre flere døde, sa en lokal politibetjent, Øyvind Aas, under en pressekonferanse. De to skadde ble innlagt på intensivavdelinger, men det er ingen holdepunkter for at deres liv er i livsfare, ifølge Øyvind Aas. En av dem var en tjenestebetjent politimann som var inne i en butikk, et av de flere stedene hvor angrepet fant sted.

– Det er ingen aktiv leting etter andre mennesker, sa Øyvind Aas. «Mannen som begikk forbrytelsen ble arrestert av politiet, og ifølge vår informasjon er kun én person involvert,» la han til. Ifølge TV2 hadde mannen også en kniv og/eller flere andre våpen.

En konvertitt til islam med en medisinsk historie, sier noen medier

Politiet ga ingen opplysninger om den mistenkte, bortsett fra at han var en mann som ble kjørt til politistasjonen i Drammen like ved. Motivene for angrepet er foreløpig uklare, men politiet utelukker ikke en terrorhandling. – Gitt hendelsesforløpet er det naturlig å vurdere om det er et terrorangrep, sa Øyvind Aas. Den pågrepne mannen ble ikke hørt og det er for tidlig å kommentere hans motiver. De interne meldingstjenestene (PST) har blitt varslet.

Ifølge TV2 er den påståtte gjerningsmannen til angrepet en konvertitt til islam og har en medisinsk historie – det som også skriver dagsavisen Aftenbladet til og med, men uten bekreftelse fra myndighetene.

Lokale innbyggere ble bedt om å holde seg hjemme da store politistyrker og flere ambulanser ble utplassert. Politi- og redningshelikoptre og et team med mineryddere ble også sendt ut.

Politiet har pålagt politifolk, som normalt er ubevæpnede, midlertidig å bære våpen over hele landet.

Norge rammet av høyreekstreme angrep

– Disse hendelsene ryster oss, sa statsminister Erna Solberg på sin siste dag i embetet. Torsdag overlater hun stillingen til Ap Jonas Gahr Støre, vinner av stortingsvalget 13. september.

Norge, en tradisjonelt fredelig nasjon, har tidligere vært mål for høyreekstreme angrep. Den 22. juli 2011 drepte Anders Behring Breivik 77 mennesker ved å avfyre ​​en bombe nær regjeringens hovedkvarter i Oslo før han åpnet ild mot et Ap-ungdomsmøte på Utøya.

På emnet: Norge minnes angrepene fra Utøya ti år senere

I august 2019 skjøt Philip Manshaus også mot en moské nær Oslo før han ble overmannet av troende uten å forårsake alvorlige skader. Han hadde tidligere rasistisk skutt sin adoptiv-halvsøster, som ble født i Asia.

You may also like

Leave a Comment