Home » Feministen sa at menn ikke kan være lesbiske. Nå risikerer hun fengsel – nyheter fra Polen og verden – Stefczyk.info

Feministen sa at menn ikke kan være lesbiske. Nå risikerer hun fengsel – nyheter fra Polen og verden – Stefczyk.info

by Gunnar Garfors

En norsk feminist tvitret at biologiske menn ikke kan være lesbiske. Politiet etterforsker nå saken, og selv risikerer hun inntil tre års fengsel.

Christina Ellingsen er medlem av den internasjonale feministorganisasjonen Women’s Declaration International. For en tid tilbake kritiserte hun organisasjonen FRI på Twitter, som kjemper for transpersoners rettigheter. «Hvorfor lærer FRI unge mennesker at menn kan være lesbiske?» – Hun skrev – «Er ikke det konverteringsterapi?»

Hun uttalte også at en av organisasjonens rådgivere, Christine Jentoff, ikke skulle hevde å være lesbisk fordi hun er en biologisk mann. «Jentof, en mannlig rådgiver ved FRI, presenterer seg selv som en lesbisk – det er hvor gal en organisasjon som visstnok jobber for å beskytte unge lesbiske er.» – Hun skrev – «Hvordan hjelper det unge lesbiske at menn også hevder å være lesbiske?» I en privat samtale skulle hun også fortelle ham at hun var mann og aldri ville bli mor og at normalisering av troen på at menn kan være mødre er en form for diskriminering av kvinner.

Kommentarene hennes kunne ha ført henne i alvorlige problemer. Norsk politi etterforsker nå om det var «hatfulle ytringer». Tidlig i fjor la Norge til «kjønnsidentitet» i sin juridiske definisjon av «hatfulle ytringer». Hvis feministen faktisk blir siktet, risikerer hun inntil tre års fengsel.

I et intervju med Reduxx-portalen forklarte Ellingsen at hun var blitt forfulgt for sin kamp for kvinners rettigheter. «Det faktum at politiet kan etterforske og straffeforfølge kvinnelige forkjempere for kvinners rettigheter er bekymringsfullt.» Hun sa. Hun la til at utfallet av denne etterforskningen vil ha stor innvirkning selv om den ikke blir straffeforfulgt da det ikke er mye presedens ennå. I fjor ble en nordmann dømt til tre ukers fengsel og en heftig bot for å ha brukt feil kjønn og fornærmet en transperson på Facebook.

Kilde: Stefczyk.info basert på Reclaim the Web Forfatter: WM

Foto.

You may also like

Leave a Comment