Home » Ferge til Lofoten. Beundre sjarmen til Nord-Norge fra komforten av en ferge

Ferge til Lofoten. Beundre sjarmen til Nord-Norge fra komforten av en ferge

by Peter Østbye

Lofoten: hvordan komme seg til den pittoreske skjærgården?

Fergen til Lofoten er en av de mest populære måtene å nå dette magiske stedet. Lofoten er et sted som vekker oppmerksomhet med sin ekstraordinære skjønnhet og villskap. Hvis du drømmer om å besøke denne pittoreske skjærgården, er det flere måter å komme dit på:

 • Med fly: Den enkleste måten å nå oss på er med fly – til flyplassene Leknes eller Svolvær. Begge flyplassene er tilgjengelige fra noen europeiske byer. I Lofoten kan du bruke mange lokale transportmidler for å komme deg frem.
 • Ferge: Dette er en lengre reise, men byr på uforglemmelig utsikt. Du kan ankomme fra Bodø og seile helt til Svolvær eller et annet sted i Lofoten.
 • Bussnett: Det er mange landforbindelser fra byer som Oslo, Tromsø og Bodø som fører direkte til Lofoten.
 • Bil: Hvis du verdsetter selvstendighet, kan du kjøre til Lofoten med egen bil, men husk at du fortsatt må krysse fergen.

Uansett hvilken transportmåte du velger, vil reisen være full av fantastiske severdigheter og attraksjoner.

Bodø – Lofoten, en reise til et vakkert sted

Bodø er en strategisk plassert by på kysten av Norge. Ruten Bodø – Lofoten byr ikke bare på vakker utsikt, men også en rekke transportmuligheter, slik at du kan komme deg til skjærgården på en måte som passer best for dine preferanser. En av de mest populære måtene å komme seg til Lofoten på er med ferge. Fra Bodø er det lett å nå steder i Lofoten som Svolvær, Moskenes eller Værøy. Cruiset varer ca. 3,5 timer. En annen like populær måte å komme seg til Lofoten på er å fly fra Bodø til Svolvær eller Leknes. Flyturen tar ca 45 minutter. Du kan også gå med bil. Ruten over land går gjennom naturskjønne områder.

se videoen
I Oslo går bussene på søppeldrivstoff

Ferge Bodø-Moskenes: pris og tilgjengelighet for turister

Fergepriser fra Bodø til Moskenes på øya Moskenesøya i Lofoten kan variere avhengig av sesong, tilgjengelighet og valgt reiseklasse. Vær oppmerksom på at prisene kan endres. Det er derfor alltid verdt å sjekke med den respektive leverandøren for den nyeste informasjonen. I gjennomsnitt varierer billettprisene på denne ruten fra rundt 150 til 300 PLN per voksen og én vei. Billetter for barn er vanligvis billigere, mens rabatter ofte er tilgjengelige for seniorer og studenter.

Ferge fra Bodø til Moskenes: den vakreste måten å reise på

En fergetur er en uforglemmelig opplevelse. Det tilbyr komfortable og trygge reiser og samtidig kan du beundre det vakre norske landskapet og nyte freden og roen. Reisen starter i Bodø Havn, hvor du kan gå ombord på en hurtigruteferge. Denne kjente fergelinjen tilbyr komfortable og moderne skip som er godt utstyrt og tilbyr behagelige reiseforhold. Fergeturen er også en flott mulighet til å oppdage dyreliv. Langs ruten kan du se sjøfugler og dyr som lever i disse områdene. Etter noen timers eventyr på havet ankommer fergen havnen i Moskenes, hvor passasjerene kan fortsette sin utforskning av Lofoten. Denne lille, sjarmerende byen er et utmerket utgangspunkt for videre utforskning av skjærgården.

Lofoten: hvordan komme seg dit. Praktiske råd

Som allerede nevnt er de mest populære måtene å komme seg til Lofoten på med fly og ferge. Reisen tar 1,5 time med fly og ca 3,5 time med ferge. Du kan også nå dette naturskjønne landet med bil. Her fører ruten E10, som forbløffer med sin skjønnhet og lar deg nyte pittoresk utsikt. Liker du aktive ferier kan du også teste sykkelruter. De gir deg muligheten til å nyte mange vakre utsikter og å stoppe på alle interessante steder.

Lofoten: Hva er den billigste måten å komme seg dit på? [praktyczne porady]

Hvis du lurer på hvordan du kommer deg til Lofoten, får du her noen tips til hvordan du oppnår det samtidig som du sparer reisekostnader.

 1. Bestill flybillettene i god tid da de fleste flyselskaper tilbyr billigere priser.
 2. Sammenlign tilbud ettersom forskjellige flyselskaper tilbyr konkurransedyktige priser på overnatting og transport.
 3. Reise utenom sesongen – billettprisene er ofte betydelig høyere i høysesongen.
 4. Se etter spesialtilbud, rabatter og kampanjekoder. Noen ganger tilbyr nettoperatører ulike rabatter eller tilbyr rabattkoder i samarbeid med populære utviklere.
 5. Alternative ruter: I stedet for dyre direkteforbindelser kan du velge forbindelser med endring til nabobyen.

Bodø: Ferge. Hva du skal huske

Når du planlegger en fergetur fra Bodø, er det et par ting du bør huske på for å gjøre turen smidig og stressfri.

 • Å sjekke rutetider og reisetider er noe av det viktigste man bør gjøre før man planlegger en reise. Ferger pleier å gå regelmessig, men det kan være flere forskjellige ruter. Dette lar oss påvirke hvor mye tid vi bruker om bord.
 • Det er verdt å ta en matbit før turen. Det gastronomiske tilbudet på fergene er kanskje deilig, men prisene blir helt sikkert ganske høye.
 • Vær forberedt på skiftende værforhold. Husk å ta med skiftetøy og regnfrakk.
 • Husk også at sjøsyke kan oppstå – det er verdt å ha med seg medisiner.

Bodø-Lofoten ferge: pris og reiseinformasjon

Planlegger du en fergetur fra Bodø til Lofoten, er det viktig å kjenne til priser og detaljer om sjøturen. Fergebillettprisene kan variere avhengig av sesong, setetilgjengelighet og valgt flyselskap. Det anbefales å bestille billetter på forhånd for å unngå mulige tilgjengelighetsproblemer. Utenom sesongen kan prisen for overfart for én person være rundt PLN 150 én vei.

Se også: Lillehammer er en by med sport, historie og kultur. Hva er verdt å se der?

You may also like

Leave a Comment