Home » FIFA 22 vs. eFootball: The Football War in Video Games, Shorter Than Ever (PODCAST)

FIFA 22 vs. eFootball: The Football War in Video Games, Shorter Than Ever (PODCAST)

by Thure Lindhardt

Til venstre FIFA-lisensen, spydspissen for EA Sports, salgsmaskin, i 10 år blant de 3 bestselgende kulturproduktene i Europa, spilling som spinner, men XXL-innhold. Til høyre er PES (Pro Evolution Soccer), Konamis nøkkellisens som en gang var langt foran sin rival for polerte fotballelskere, i dag blitt droppet av kraften til FIFA. Dette ville ha vært den nesten eldgamle banen mellom de to rundball-videospilltitanene. Bortsett fra at det ikke er noen PES 2022. Og at det ikke vil være flere PES: 2021 vil gå inn i historien som året Konami snudde bordet med etableringen av eFootball. Hvem, hellige revolusjon, er gratis (i det minste for å laste ned, og på den første tilnærmingen, hvis du vil grave, må du betale raskt). The Beatles vs. Stones-spillet virtuell fotball spilles derfor ikke lenger på samme slagmark. Men til syvende og sist forblir utfordringen den samme: å være den beste fotballkampen.

FIFA 22: i remisjon, ikke fullstendig helbredet

FIFA-modellen er fortsatt en velprøvd klassiker: spillet fortsetter å synke årlig og selger rundt sytti euro. Den er fortsatt ekstremt rik på innhold (overføringer, ligaer, mannlige eller kvinnelige lag, Fifa Ultimate Team som tjener EA Sports-milliarder osv.) og brukergrensesnittet er fortsatt det beste i sitt slag. Ulemper: På banen har FIFA 21 oss med det slites ned av hans konstante angrepsforsvar, hans overvekt på fart, hans skummålvakter og hans tendens til å gjøre målet for tilgjengelig.

Gode ​​nyheter: Hvis FIFA 22 ikke fikser alle plagene sine, er det på vei til forløsning for noen av dem. På PS5 bringer den nye HyperMotion realisme og flyt i spillergjengivelsen, og hvis du er vant til lisensen, er bidraget både diskret og åpenbart. Enda viktigere, ballfysikk har blitt omarbeidet for noe mye bedre. Tyngre, mer realistisk, mer solid, det tvinger spilleren til å være mer intellektuell og til slutt bruke midtbanen for lett snobbete i FIFA 21. Både når det gjelder skudd og bevegelser utenfor ballen og dannelsen av lag, er opplevelsen nærmere simulering, selv om FIFA til tross for alt fortsatt er et arkadespill. Keeperne er mye sterkere, til og med frustrerende, og det er gjort mye scenografisk arbeid for å iscenesette alle øyeblikkene rundt kampen, nesten som på TV. Selv om vi kunne ha klart oss uten de tvilsomme vitsene til Hervé Mathoux, som har vært helt alene i kommentarfeltet siden kameraten Pierre Ménès falt…

På den annen side er FIFA fortsatt hjemsøkt av sine gamle måner: grafikkmotoren den kjører på (Frostbite, laget for å animere et krigsspill – Battlefiled – ved basen!) er ikke ideelt egnet for en fotballkamp, ​​og aspektet ved spillernes voksstatue gjenstår, selv om deres statur og bevegelse er mer naturlig enn noen gang. På PS5 kan vi heller ikke snakke om et grafisk slag i ansiktet som vi følte med Kena eller Demon’s Souls.

eFootball: tomt skall

Så innsatsen er høy for Konami: etter et år uten PES 2021, er PES (ex-ISS)-navnet nesten på vei til å bli eFootball. Fremfor alt blir tittelen fri… i utseende. Alle kan laste ned eFootball, men bare 12 klubber (inkludert Bayern, Barca og Manchester United) kan spilles i sultne spillmoduser. Ytterligere innhold kommer, men det er ikke gratis: det er gratis-å-spille-modellen som Fortnite, der du må betale raskt for å virkelig nyte spillet og dets fordeler Moment T, og det er langt fra å være folichon.

Det dårlige oppstyret om at Konami har oversvømmet sosiale medier med latterlige ansiktsanimasjoner av Messi eller Ronaldo er relativt uberettiget: som det har vært lenge, gjør Konami den beste ansiktsmodelleringen av spillere, ikke FIFA. Dette gjelder fortsatt for eFootball, som skjermbildene nedenfor beviser. På den annen side kjente vi egentlig ikke igjen PES-delen: den er tung, sakte, kjedelig, dårlig animert, og strandballsyndromet som vi trodde var FIFAs privilegium har byttet leir. Vi skal ikke dømme spillet ennå, men sett ifra er en to-års pause hos Konami skuffende…

kjennelse

Den kan møte en nå fri rival – men uten substans og fortsatt uferdig – FIFA 22 er igjen ute etter å knuse konkurrenten uten engang å ha fikset sine kroniske plager. Det er imidlertid en reell forbedring innen ballfysikk hos EA. Det gjenstår å se om Konami klarer å rette opp situasjonen eller om massen av videospillfotball endelig vil bli sagt …

Sammenligning av modellene til de to spillene (venstre eFootball, høyre FIFA 22)

Litt urettferdig har et par bilder (av Messi og Ronaldo med latterlige ansiktslikheter og svulmende øyne) fått massiv oppmerksomhet på eFootball. Disse isolerte bildene gjenspeiler imidlertid langt fra virkeligheten: PES (og dens arv) har faktisk for lengst passert FIFA når det gjelder modellkvalitet. Døm selv med disse bildene (venstre, eFootball, høyre, FIFA 22).

You may also like

Leave a Comment